Türker Ateş siyasete ısındı

Türker Ateş siyasete ısındı Türker Ateş siyasete ısındı
A- A+
Reklam

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğu yıllarda Gerede’deki 100’ün üzerindeki köyün sanayi kuruluşları yüzünden yıllardır yaşadığı çevre kirliliğine sessiz kalarak görmezden gelen CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, siyasete girince Gerede Çayı’nın varlığından haberdar oldu.

Gerede ilçesinden Karabük'ün Eskipazar ilçesine kadar uzanan Gerede Çayı'nda son yıllarda meydana gelen kirlilik ve kokuya dikkat çekmek için her türlü girişimde bulunan yöre halkının sesini, iş dünyasının patronuyken duymayan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, siyasete çabuk ısındı.

Ulusal basına da defalarca konu olan Gerede Çayında yaşanan kirlilik ve koku nedeniyle çayın geçtiği 100'ü aşkın köyde yaşayan vatandaşlar yıllardır Bolu’da ilgili tüm kurumların kapısını çalarak; hayvanlarının içme suyu ihtiyacını karşılayamadıklarını, yoğun kokudan nefes almakta güçlük çektiklerini, evlerinin dışında köy işlerini yaparken maske taktıklarını ve bu soruna çözüm bulunması için mücadele veriyorlar.

Köylüler, çaydaki yoğun koku ve kirliliğin sebebinin ilçede bulunan deri, tekstil ve diğer fabrikalar olduğunu öne sürerken, iddiaların odağındaki sanayi kuruluşlarına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de milyonlarca lira ceza kesmişti.

Türker Ateş Gerede Çayında..!

Bolu’da iş dünyasının patronu olarak Bolu ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda yıllarca oturan ve Gerede Halkının bu feryadına tepkisiz kalan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, siyasete girince Gerede Çayından haberdar oldu.

Geçtiğimiz gün Gerede Çayı üzerindeki köyleri ziyaret ederek, yıllardır süren bölgedeki sorunu yeni duymuşçasına Geredelilerle sohbet eden Ateş, dün kendisinin bu konunun birinci muhatabı olduğunu unutmuşçasına, “Köylüler seslerini yetkililere duyuramıyor” dedi.

Köylülerin yıllardır feryatlarını Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak duymadığını ve bu konuda tek bir açıklaması dahi olmadığını unutan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Gerede Çayında yaşanan kirliliği yerinde tespit ettik. Köylüler seslerini yetkililere duyuramıyor. Daha önce verilen sözler tutulmamış. Kirliliğin bir an önce çözülmesi için köylülerin sesi olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler