Türkiye’de varlar, Bolu’da yoklar

Türkiye’de varlar, Bolu’da yoklar Türkiye’de varlar, Bolu’da yoklar
A- A+
Reklam

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2022 yılı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında, ilimizden 7 firma sıralamaya girme başarısı gösterdi.

Açıklanan 7 firmadan 2 tanesi Bolu merkezli, diğer 5 firmanın ise İlimizde şube olarak üretim tesislerinin bulunduğu ifade edildi.

Bu firmalardan İlimiz merkezli Er Piliç Entegre Tavukçuluk A.Ş. 96’ncı sırada, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama A.Ş. ise 111’nci sırada yer aldı. Listeye girme başarısı gösterip de merkezi ilimiz dışında olup İlimizde üretim faaliyetinde bulunan firmalarımızdan Arçelik A.Ş. listede 8’nci sırada, Yıldız Entegre A.Ş. 32’nci sırada, Oyak Çimento A.Ş. 73’ncü sırada, Yorglass Cam A.Ş. 369’ncu sırada, ve Tayeks Dış Ticaret Tekstil A.Ş. 392’nci sırada yer aldılar. 

Boluluların gönlünde kaçıncı sıradalar

Bolululara istihdam kapısı olan bu firmalar yine Boluluların emek gücüyle her sene güçlerine güç katarak Türkiye’de sayılı firmalar arasına adlarını yazdırırlarken, Bolu’ya eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve spor alanlarında katma değerleri ise tartışma konusu oldu.

Bolu’da, Bolulularla birlikte üreterek güçlenen bu 7 firmanın Türkiye’de ve dünyada markalaşma Boluluları gururlandırırken, bu firmalar güçlendikçe Bolu’ya katacakları değerin de aynı oranda artması beklenti haline dönüştü.

En azından Bolu’nun marka değeri olan Boluspor’un bu yıl forma göğüs ve şort reklamının olmadığına dikkat çeken Bolulular, bu yıl sadece bu firmalardan Yıldız Entegre’nin destek verdiğini belirterek, diğer firmalardan da Bolu’ya kayıtsız kalmamalarını istediler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler