Veysel Tiryaki istifa etti

Veysel Tiryaki istifa etti Veysel Tiryaki istifa etti
A- A+
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, görevinden istifa etti.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 3 dönem başarılı bir Belediye Başkanlığı performansı koyduktan sonra 2019 Yerel Seçimlerinde Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olan Tiryaki, seçimleri kaybetmişti.

2019 Yerel Seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde de adı AK Parti’den Bolu Belediye Başkan Adayı olabilecek isimler arasında  en çok konuşulan kişilerin başında gelen hemşerimiz Veysel Tiryaki’nin, AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini sosyal medyadan duyuran Tiryaki’nin, Ankara’da da ismi ön plana çıkıyor.

Tiryaki, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Cebimizde ’altın’ tecrübeler, yüreğimizde hizmet sevdasıyla kentimize yeni eserler kazandırmak, hemşehrilerimizin gönlüne dokunmak için yeni bir yola çıkıyoruz" ifadelerini kullanan Tiryaki, Bakan Yardımcılığı görevinden bu nedenle ayrıldığını belirtti. Tiryaki, başta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı olmak üzere beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, "Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah. Rabbim mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile birlikte ismi en çok ön plana çıkan Tiryaki hakkında kararı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Veysel Tiryaki’nin gönlünden geçenin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı olmasının bilinmesine karşılık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu için de kendisini değerlendirmesinin sürpriz olmayacağı da kulislerde konuşuluyor.

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

1965 yılında Bolu Dörtdivan'da doğdu. 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçildi. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalıştı.

7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler