Ya ret ettiler ya çekimser kaldılar

Ya ret ettiler ya çekimser kaldılar Ya ret ettiler ya çekimser kaldılar
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclislerinde geçmiş Başkanlar Necdet Gören, Yüksel Ceylan ve Alaaddin Yılmaz tarafından uygulanan İmar Komisyonu geleneği, Tanju Özcan’ın Belediye Başkanı olması sonrası rafa kalktı. Komisyondan kararların oy birliği ile Meclis’e gelmesine dikkat eden ve oy birliği ile gelmeyen kararları da Komisyona geri gönderen eski Başkanların aksine Özcan, hemen hemen tamamı oy çokluğu ile gelen İmar Komisyonu kararlarını Meclis’ten sayısal üstünlükle geçirdiği görülüyor.

İmar ve Şehircilik Komisyonunu oluşturan 3 Millet İttifakı 2 de Cumhur İttifakı Üyesinin hafta boyu gelen talepleri tartışarak karar bağladıkları ve bunu da Bolu Belediyesi Meclis’ine sundukları çalışmalar bu hafta gerçekleşen Kasım ayı 2’nci oturumunda sadece Cumhur İttifakı Üyelerinin değil Millet İttifakı Üyelerinin de muhalefetiyle karşılaştı.

Başkanlığını CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Tuna Özcan’ın yaptığı Komisyon’dan gelen; Merkez İlçe 1/1000 ölçekli uygulama imar plan lotlarnda değişiklik yapılması teklifi kararı oylamasında oylar eşit çıktı ve oturumu yöneten Hasan Hakan Alpaslan’ın oyu iki oy yerine sayıldığı için karar oy çokluğu ile geçti.

Ardından Komisyondan gelen; Aşağı Soku Mahallesinde 18. Madde uygulanan alanda yol üzerinde bulunan yapılar olması ve yolların birbirini karşılamamasından dolayı yeniden düzenlenmesi talebi CHP ve İYİ Partili Üyelerin de oyuyla İmar Çevre ve Şehircilik Komisyonuna oy birliği ile geri iade edildi.

 Milet İttifakının İmar Komisyonu çatlağı; Otopark Kullanım Esaslarında değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi, Karaçayır Mahallesinde öğrencilerin otobüse bindiği alanın düzenlenerek bina yapılması gibi konularda da devam etti.

Bu konulara aralarında CHP’li Cihan Tutal, CHP’li Ergün Temel, CHP’li Tahsin Mert Karagöz ve İYİ Partili Mansur Şen’in de yer aldığı Millet İttifakı Üyeleri ya ret ya da çekimser oy kullandılar.

Başkanlığını CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Tuna Özcan’ın yaptığı İmar komisyonundan gelen tekliflere Millet İttifakı mensubu CHP’li ve İYİ Partili özellikle teknik üyelerin ret veya çekimser oy kullanmaları, İmar Komisyonunda Millet İttifakının dağınık bir görüntü sergilemelerine neden oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler