Ya yapın, ya satın

Ya yapın, ya satın Ya yapın, ya satın
A- A+
Reklam

Bolu’da yatırım yapmak isteyen iş insanları yer bulamazken, Bolu Karma ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki 19 parsel yıllardır boş duruyor.

Çevre iller 5’nci ve 6’ncı organize sanayilerini yatırımcıyla doldururken, sadece bir organize sanayi bulunan Bolu, bunun sayısını arttıramadığı gibi mevcut sanayideki boş parseller de istihdama açılamıyor.

Organize Sanayilere verilen devlet destek ve teşvikleri bölgelere göre belirlenirken, Bolu, yatırım desteği vergi indirimi gibi bir çok yatırımcıyı cezbeden imkanlardan mahrum olunun Organize Sanayi Teşvik Bölgeleri içinde 2. Bölgede bulunuyor. Etrafımızdaki tüm iller yatırımcıya daha fazla teşvik ve muafiyetin sağlandığı diğer 4 bölge içinde yer alırken, 5’nci Organize Sanayi Bölgesini tamamlayan Düzce’ye yatırımcı akını yaşanıyor.

Diğer 4 bölgeye göre daha yatırım yapacak müteşebbisin daha teşvik ve muafiyetten yararlandığı Bolu’da her şeye rağmen yatırım yapmak isteyen iş dünyası ise yer bulamıyor.

Bolu Karma ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 80 parselin tamamı satılırken, bugün itibariyle Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün resmi internet sitesinde 7 sanayi kolunda 61 çeşitli büyüklükteki işyerinin faaliyette olduğu yazıyor.

Ahşap sanayide 18, cam sanayide 3, elektrik sanayide 6, gıda sanayinde 2, giyim sanayinde 7, makine sanayinde 12 ve diğer iş kollarında 13 aktif firma bulunan Bolu Organize Sanayi Bölgesi, yarattığı istihdam açısından da çevre illere göre bölgesinde en az istihdam yaratan organize sanayi bölgesi olarak dikkat çekiyor.

1975 yılında kurulmaya başlayan Bolu Karma ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulduğu alanın yanlışlığı nedeniyle Bölge genişletilemezken, farklı alanlara da yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulma çabası da bulunmuyor.

Bolu’da fabrika açmak isteyen bir yatırımcıya Organize Sanayi Bölgesinde yer gösterilemezken, Gerede’de Deri Organize Sanayi Bölgesi dışında diğer Karma Organize Sanayi Bölgesinde de yatırımcılar yer bulmakta zorlanıyor. Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesinde de 18 parselde işletmeler faaliyet gösterirken, 13 parsel sahibinin ise yatırımına başlaması bekleniyor.

Bolu’da 19, Gerede’de de 13 parselin boş durduğu dikkate alındığında yatırım yapacakları taahhüdüyle bu parselleri satın alan iş insanlarından beklenti ise, yapamayacaklar ise satsınlar ki Bolu’nun önünü açsınlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler