Yapamıyorsanız bari sahip çıkın..!

Özel Haber
Yapamıyorsanız bari sahip çıkın..! Yapamıyorsanız bari sahip çıkın..!
A- A+
Reklam

2020 yılında restorasyon çalışmalarına başlanılan tarihi Hamamda çalışmaların durması sonrası Kızılay Hamamı kaderine terk edildi. Gerek etrafından önlem alınmamasının özellikle çocuklar için yarattığı tehlike gerekse de ortaya çıkan kötü görüntüsü nedeniyle Mahalle sakinleri için Hamamın sahibi Kızılay Bolu Şubesine tepki gösteriyorlar.

Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Ağustos ayında Kızılay Bolu Şubesi'nce, Anıtlar Kurulu'ndan alınan izinler sonrası restorasyona başlanılan Hamamda ilk olarak yapılan eklentiler yıkıldıktan sonra Tarihi Hamam orijinal haline getirildi. Ayrıca hamamın etrafında Müze Müdürlüğü'nce kazı çalışmaları yapılıp, tarihi eser kalıntısı olup olmadığı kontrol edilmiş ve bahçeden tarihi eser kalıntısı çıkmamıştı. Fakat Hamamın doğu kısmındaki çalışmalarda betonarme yapının altında hamamın orijinal duvar kemerlerine rastlanış ve çalışmalar bu yüzden durdurulmuştu. Yeniden restorasyon projesi çizilen Hamamın son projesi de onaylanırken, geçtiğimiz aylarda yapılan restorasyon ihalesine hiçbir firma katılmayınca, çalışma başlamadan bitmiş oldu.

Kızılay neden sahip çıkmıyor?

Restorasyon çalışmasına başlanıldığı 2020 yılının Ağustos ayında güvenlik şeritleriyle koruma altına alınan, bahçesi tamamen temizlenilen Hamam bugün ise görüntüsü ile Bolu’ya yakışmıyor.

Bahçelievler Mahallesi sakinleri ve birçok Bolulu ise kentin merkezindeki Hamamın yarattığı kötü görüntüden dolayı Kızılay Bolu Şubesine tepki gösteriyor.

Mahalle sakinleri ile yaptığımız röportajda; “Öncelikle Hamamın etrafı duvar ya da güvenlik bariyerleri ile kapatılmadı için isteyen elini kolunu sallaya sallaya içeriye girebiliyor. Bahçede yapılan kazı çalışmaları nedeniyle çukurlar açıldı ve bu çukurlar halen açık duruyor. Çukurların etrafında da herhangi bir önlem yok.  Hemen yanda bulunan çocuk parkını kullanan mahallenin çocukları için bahçedeki çukurlar ve rahatlıkla girilebilecek durumda olan Hamamın içi tehlike saçıyor. Akşamları buradan geçerken tedirgin oluyoruz çünkü birkaç kere içeride oturan birilerini gördük” ifadelerini kullandılar. Mahalle sakinleri son olarak Kızılay Bolu Şubesine; “Yapamıyorsanız bari sahip çıkın” sözleriyle çağrıda bulundular 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler