Yine aynı Arap firması mı alacak?

Yine aynı Arap firması mı alacak? Yine aynı Arap firması mı alacak?
A- A+

Bolu Belediyesi şirketlerine ait Bolu’nun en önemli 3 noktasında bulunan parselleri, kat karşılığı vermek için Bolu dışından müteahhitlerle görüşmelerin sürdüğü iddiaları, Bolu’da geniş yankı buldu.

Herhangi bir ihaleye çıkılmadan; Paşaköy yolu üzerindeki Eski Cezaevinin olduğu arsa, D-100 Karayolu üzerinde Adliye Sarayı’nın yanında bulunan eski Terminalin bulunduğu arsa ve Çıkınlar Mahallesi’nde eski Belediye Ekmek Fırının olduğu arsanın, kat karşılığı verilmek için müteahhit firmalarla görüşmeler yapıldığı iddiaları yüksek sesle konuşuluyor.

Eski Cezaevinin bulunduğu arsanın 31 bin 810 metrekare, eski Terminal arsasının da 30 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğu ifade edilirken, her iki arsada da ticari olarak 12 kat inşaat yapılabiliyor. Öte yandan konut alanı olan Çıkınlar Mahallesindeki arsaya ise 4 kat üzerinden 40 adet daire yapılabileceği belirtiliyor.

Belediye şirket yetkililerinin bu arsaları kat karşılığı verebilmek için Bolu dışından birçok firma ile görüştüğü ve Dağkent’teki arsayı da alan. sahibi Arap kökenli olan Forsanse Group ile anlaşıldığı iddia ediliyor. Hatta bu konuda rakamsal olarak konuşan bir çok kimse, bahse konu firma ile %43 oran karşılığında anlaşıldığını iddia ediyorlar.

Dağkent’teki arsayı ihale ilanına çıktıktan 2.5 gün gibi kısa sürede sahibi Arap kökenli olan Forsanse Group adlı şirkete 23 milyon 150 bin lira karşılığında satan Bolu Belediyesi, aynı firmayla kat karşılığı anlaşıldığı iddia edilen bu üç arsa için herhangi bir ihale ilanı ise bugüne kadar yayınlamadı.

İhaleye çıkılarak rekabet ortamı sağlanmaması ve özellikle Bolu dışından firmalarla Bolu’nun en gözde noktalarındaki arsaların kat karşılığı anlaşılacak olması ise Bolulu yatırımcıların tepkisini çekti. 

Ticari ve 12 kat inşaat yapılabilecek eski Cezaevi ve eski Terminal arsalarının konum olarak yatırım için uygun olduğu ve Bolu’da oluşturulabilecek yatırımcı ortaklıkların ilgisini çekebileceğini söyleyen Bolulu işadamları, bu yerlerin kat karşılığı Dağkent’teki arsayı da alan firmayla anlaşıldığı iddialarının asılsız söylenti olmasını ümit ettiklerini ifade ettiler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler