Yüceer ve Beykoz'dan cevap bekleniyor..!

Yüceer ve Beykoz'dan cevap bekleniyor..! Yüceer ve Beykoz'dan cevap bekleniyor..!
A- A+
Reklam

İl Genel Meclisi’nin çalışma sistemine akıl sır ermiyor. Gündemdeki 10 ila en fazla 15 konu için bir hafta boyunca toplanan İl Genel Meclisi, en az 40-50 gündem maddesi olan Belediye Meclisleri gibi haftada iki gün toplanamaz mı? Yapılan her Meclis ve Komisyon toplantısının, İl Genel Meclisi Üyelerine huzur ve oturum parası olarak maaşlarına yansıyıp yansımadığını İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İGM CHP Grup Başkan Vekili Erhan Beykoz’a, Bolu Halkı adına soruyoruz. 

Bolu İl Genel Meclisi’nin çalışma sistemi Bolu Halkı arasında tartışma konusu oldu. En uzun toplantıları yılda bir saat süren ve bugün olduğu gibi 20 dakikada biten toplantılar yapan İl Genel Meclisi’nin, her gün 2 veya 3 maddeyi görüşmek için toplanmalarının amacına anlam verilemiyor.

Bugün toplanan İl Genel Meclisi gündemindeki 5 konu ve verilen 3 önergeyi görüşmesi ve karara bağlaması 26 dakika sürdü. Salı günü 3, Çarşamba günü 2, Perşembe günü 1 ve Cuma günü de 2 gündem maddesi görüşecek İl Genel Meclisi, bu toplantılarda da Komisyonlardan gelen raporları okuyarak, karara bağlayacak. Bu toplantıların en uzunun da 10 dakika sürmesi bekleniyor.

Kanunen her Meclis ve Komisyon çalışmasına ücret alan İl Genel Meclisi Üyelerinin kilometrelerce yolu 10 dakikalık toplantılar için gelmeleri yerine haftada iki günde bitirebilecekleri Meclisi neden bir hafta boyu yaptıkları merak ediliyor?

Kaynak yetersizliğinden dolayı Küçük Kaplıca Tesisinde yapılacak projeye başlayamayan, yazın düzenlenen köyler arası futbol turnuvası için kendilerinden istenen 25 bin lira için kaynak yaratamayacak kadar dar boğazda olan İl Genel Meclisinin, Meclis oturum sayılarını ve Komisyon çalışmalarına yapacakları düzenlemeyle Özel İdare bütçesine destek olabilecekleri, vatandaşlar tarafından konuşuluyor.

Yapılan her Meclis ve Komisyon toplantısının, İl Genel Meclisi Üyelerine huzur ve oturum parası olarak maaşlarına yansıyıp yansımadığını İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İGM CHP Grup Başkan Vekili Erhan Beykoz’a, Bolu Halkı adına soruyoruz. Kamuoyunda İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İl Genel Meclisi Üyelerinin adlığı maaşların vatandaşlarca değişik ve yüksek rakamlar olarak telaffuz edildiği bir süreçte, Bolu Halkı, kendi parasını iddialardaki gibi yüksek oranlarda mı, yoksa makul bir ücret şeklinde mi maaş olarak dağıtıldığını merak ediyor. Yüceer ve Beykoz'un yapacağı açıklama ise kamuoyunda konuşulan faklı rakamları da sona erdirecektir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler