Yüksek Hızlı Treni Bolu’ya istedi

Yüksek Hızlı Treni Bolu’ya istedi Yüksek Hızlı Treni Bolu’ya istedi
A- A+
Reklam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin sunuş konuşması için Meclis’te bulunmasını fırsat bilen MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Yüksek Hızlı Tren için destek istedi.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunuş konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Akgül, İstanbul Ankara arasında yapımı gündemde olan Yüksek Hızlı Tren için Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının kullanılmasını talep etti.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül konuşmasında; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan ricamız; İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projesi tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi bizleri de heyecanlandırmaktadır. İstanbul Ankara arasında ulaşımı 80 dakikaya düşürecek olan bu projeyi ve Kuzey Marmara otoyolu devamını sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız hızlı tren projesi için seçilen güzergah konusunda bazı isteklerimiz olacak. Üniversite hocalarımızın yaptığı araştırmalar sonrası güzergahın Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı vardır. Çevre İllerin bu hatta entegresi, maliyet düşüklüğü, coğrafi zorlukların azalması, yolcu kapasitesinin artması gibi birçok avantajı bulunan Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının gözden geçirilmesini ve bu güzergahın avantajlarının tekrar değerlendirilmesini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler