3 günde 70 hektar orman yandı

3 günde 70 hektar orman yandı 3 günde 70 hektar orman yandı
A- A+
Reklam

Göynük İlçemize bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde 27Temmuz Perşembe günü saat 15.50 sıralarında yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangın söndürme çalışmaları 3'ncü gününde aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Bolu Valisi Erkan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ile birlikte yaklaşık 70 hektar alanın zarar gördüğü bölgede havadan incelemelerde bulundu. 

Vali Erkan Kılıç ve Genel Müdür Yardımcısı Akduman, çalışmalar hakkında Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik'ten ve Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk'ten bilgi aldılar. 

 Orman yangının son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Göynük İlçemize bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için üç gündür bölge halkımızın da desteği ve gayretiyle Valiliğimizin koordinesinde ekiplerimiz ve sahada görevli personelimiz özveriyle mücadelesini sürdürmektedir. 28 Temmuz Cuma günü havanın kararması nedeni ile helikopter faaliyeti sonlandırılmış olup 29 Temmuz Cumartesi günü saat 07.00’den itibaren söndürme çalışmalarına tekrar başlanmıştır. Yangının 3'üncü gününde Valiliğimizin koordinesinde; 8 helikopter, 20 arasöz, 40 ilk müdahale aracı, 2 greyder, 3 dozer, 3 ekskavatör, 12 su ikmal aracı, 11 su tankeri, 2 sağlık aracı, 3 Jandarma aracı olmak üzere toplam 8 helikopter ve 96 araç;  6 sağlık personeli,  8 Jandarma personeli, 265 Orman personeli, 45 vatandaş olmak üzere 324 kişi ile müdahale edilerek yangın söndürme çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir. Hepimizi derinden üzen hadiseyle bizlerin de yüreğine kor düşmüştür. Yeşil Vatanımızdaki tek bir ağaç bizler için çok kıymetli, bu bakımdan yangının  söndürülmesi için tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. Bolulu Hemşerilerimize ve bölge halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, canla başla çalışan personelimize ve çalışmalarımıza destek veren vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler