30 milyon liradan vazgeçti

30 milyon liradan vazgeçti 30 milyon liradan vazgeçti
A- A+

Geçtiğimiz gün yayınladığımız “Yeni bir led vakası yolda” haberine konu olan; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, BOLTARTEK Şirketine aktarılmak için Belediye bütçesinden talep ettiği 30 milyon liradan dün akşam Meclis’te sürpriz bir şekilde vazgeçti.

Hatırlanacağı üzere Gazete olarak yaptığımız haberde; aktarılacak 30 milyon lira ile S.S. Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla uygulanacak olan sözleşmeli tarımla Boltartek için ürün yetiştirileceği, istenilen ürünlerin Bolu’da yetiştirilmesinin zor ve daha maliyetli olduğu, sıcak iklim ve suyu seven bu ürünleri yetiştirmek için de yeterli alanın olmadığına dikkat çektiğimiz haberimizde, Başkan Özcan’ın ikinci bir led olayına imza atacağı uyarısında bulunmuştuk.

Haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulurken, Bolu gündeminde de yer bulmuştu.

Hem haberimiz hem de haber sonrası Bolu’da konuşulmaya başlanılan BOLTARTEK Şirketine 30 milyon aktarılması talebi dün akşam toplanan Bolu Belediyesi Meclisinde gündeme geldi.

Başkanlık Makamının teklifi olarak gündeme aldıkları talebi Komisyon olarak oy çokluğu ile olumlu bulduklarını söyleyen Komisyon Başkanı Naci Parlak, 30 milyon liranın Belediye bütçesinden BOLTARTEK Şirketine aktarılabileceğini söyledi.

Komisyon raporu sonrası oylama yapması gereken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir sürpriz yaparak, taleplerinden vazgeçtiklerini söyledi.

30 milyon lira aktarılmasından vazgeçmelerinin sebebinin aynı gün yeni bir gelişme yaşanması olarak belirten Özcan, teklifi revize edeceklerini ifade etti. Başkan Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün bir gelişme oldu. Şirket yetkilileriyle yeniden bir planlama yapalım, Başkanlık makamı tarafından öneriyi revize ederek yeniden getirelim dedik. Komisyonumuz sağ olsun, oy çokluğu ile bu talebimizi olumlu bulmuş. Ama bu bir sefere mahsus yapılacak ve hata yapmamak adına bu teklifi Başkanlık makamı olarak geri çekiyoruz. O yüzden oylanmasına da gerek kalmadı. Ocak ayında yeniden getiririz” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler