AK Partililerin oylama isyanı

AK Partililerin oylama isyanı AK Partililerin oylama isyanı
A- A+

Önceki gün olağanüstü toplanan Bolu Belediyesi Meclisi’nde yaşanan olaylar gündeme damgasını vururken, deprem bölgesine yapılacak yardımlara Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından AK Partili Meclis Üyelerinin “Hayır” oyu kullandıkları algısı yaratılmaya çalışması tepkilere neden oluyor.

Yaşanan olaylar sonrası sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Depremzedeler için olağanüstü toplanan mecliste HAYIR oyu veren AKPli üyeleri kınıyorum” açıklamasına tepkiler peş peşe geldi.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ve AK Partililer sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Özcan’ın yalan söylediğini ve Mecliste oylama yapılmadığını iddia ettiler.

Görüntülerde oylama yok

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Mecliste yaşanan olaylarla ilgili yaptığı video paylaşımında da açıkça görüldüğü gibi “Kabul Edenler” diye sorduğu anda olaylar başlıyor ve tüm Meclis Üyeleri yaşanan olaylar nedeniyle ne evet ne de hayır oyu kullanabiliyorlar.

Herhangi bir oylama yapılamamasına rağmen Başkan Özcan’ın “Oy çokluğu ile kabul edilmiştir. MHP’li arkadaşlarımın oyunu göremedim” açıklamasına AK Partili Meclis Üyeleri ilk dakikadan itibaren itiraz ediyorlar.

www.bolupostası.com Gazetesinin dakika dakika kaydettiği olay anından sonraki salon içerisinde yaptığımız çekimlerde de görüldüğü üzere AK Partili Üyeler, Özcan’ın söylemlerine karşı çıkıyor ve oylamada “Evet” oyu kullanacaklarını ifade ediyorlar.

Salonda eline mikrofonu alarak AK Partililerin “Hayır” oyu kullandığı yönünde açıklama yapan Başkan Özcan’a tepki gösteren AK Partili Üyeler, “Başkan biz evet oyu kullanacaktık. Oylama neden yapmıyorsun” itirazlarına ise Başkan Özcan çok ilginç bir yanıt veriyor.

Kameralarımıza yansıyan diyalogda Başkan Özcan, AK Partili Üyelere; “Oylama yapıldı, çaylar içildi” sözleriyle adeta oylamayı bir oldu bittiye getirerek, salonu terk ediyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler