Av. Atalay CHP’den adaylığını açıkladı

Av. Atalay CHP’den adaylığını açıkladı Av. Atalay CHP’den adaylığını açıkladı
A- A+
Reklam

Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimler öncesinde Bolu’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olacak isimler bir bir belli olmaya başladı. Bolu Barosu eski Başkanı ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ferit Atalay, CHP Bolu parti binasında yaptığı basın açıklaması ile adaylığını açıkladı.

Bolu’da sivil toplum ve meslek kuruluşlarında ve değişik organizasyonlarda birçok toplumsal rol üstlenen, Bolu Barosunun her biriminde görev alarak en son 6 yıl süre ile Baro Başkanlığı yapmış halen Türkiye Barolar Birliği Eğitim Yürütme Kurulu üyesi ve Bolu delegesi ve yine İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyeti üyelik görevini sürdürmekte olan 30 yılı aşkın süredir CHP üyesi olan, CHP’DE Bolu Merkez İlçe Başkanlığı ve parti delegeliği dâhil muhtelif görevlerde bulunan Avukat Ferit Atalay Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı binasında kendini tanıtarak başladığı konuşmasında milletvekili aday adayı olduğunu ilan etti.

Atalay yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

 

“TÜRKİYE, 10 MİLYONU AŞKIN GÖÇMEN VE YURTTAŞ SORUNLA İLE KARŞI KARŞIYA”

“Tarihsel süre boyunca birçok uygarlığın kesiştiği Anadolu coğrafyası çetin bir verdir. Bitip tükenmez savaşların ,yıkımların, salgınların, göçlerin boy verdiği sorunlu bir coğrafya. Osmanlı imparatorluğunun yıkılışını takiben Büyük Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti her zaman büyük kaosun yaşandığı Ortadoğu coğrafyasında var olma savaşı veriyor. Ne var ki 20 yüzyılın son çeyreğinden sonra küreselleşme, yenidünya düzeni veya şimdilerde neoliberalizm olarak takdim edilen bu yönetsel anlayış dünyanın bir ok yerinde askeri darbeleri ve otoriter rejimleri arkalayarak büyük kitlelerin, halkların tepesine çökmüş durumda. Türkiye'nin tarihi de askeri darbelerin tarihi ile özdeş. 12 Mart-12 Eylül-28 Şubat ve 16 Temmuz faşist darbe girişimleri hepsi ayni senaryonun bir parçası. Doğal olarak bu düzen kendi yönetim alayişini ve siyasetini dayattı. Türk Toplumu 1980 yılından beri bu anlayışla yönetilmekte. Şimdilerde, 20 yıl aşkın bir süredir ülkemizi yöneten siyasi irade sonuçta ülkeyi Yoksulluk-Yolsuzluk ve Hukuksuzluk sarmalı ile karşı karşıya bırakmış durumda. Halkın büyük çoğunluğu Egitim-Saglik- Beslenme -is gibi en insani haklara erişmek için büyük çaba sarf ederken diğer yanda refah içinde, halkın emeğini ürettiğini yok pahasına elinden alarak ve gösteriş içinde yasayan bir azınlık ülke gelirinin büyük kısmına el koyuyor. Toplumun Cumhuriyetten bu güne kadar edindiği tüm mal varlığı yandaşa özelleştirme adıyla satılarak kamuculuk terk edilmiş. Emeği ile çalışanların ulusal gelirden aldığı pay gittikçe azalmakta, 24 Ocak kararları ile tamamen dışa bağımlı hale getirilen ekonomi borç /döviz sarmalı ile idare edilmek istenirken Türk köylüsü bilinçli bir tercihle üretimden uzaklaştırılarak köylülük de sönümlenmiş durumda. Ülkemiz Atatürk'ün " yurtta barış dünyada barış" ilkesini çoktan terk ederek hiç de taraf olmaması gereken emperyalist paylaşım savaşlarının aktörlüğüne soyunmuş. Bunun doğal sonucu olarak Türkiye, 10 milyonu aşkın yerinden ve yurdundan edilmiş göçmen ve yurttaş sorunla ile karşı karşıya.”

 

“CHP İÇİN ADAYIM”

“Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı yok edilerek hukuk iktidar ideolojisinin yeniden üretimi için bir sopa gibi kullanılıyor. Temel Haklar ve özgürlüklere yönelik müdahaleler tavan yapmış, Yönetenler toplumu Ötekileştirilerek kendisinden saymadığı' kimlikleri dışlamış durumda. Daha dün demokrasilerin en temel haklarından biri olan ifade özgürlüğü meclisten geçen Sansür Yasası ile budanıyor, Toplumun yazarı çizeri, aydını gazetecisi konuşmasın isteniyor. Görünen o ki sürekli kan kaybeden Tek adam iktidarı gitmemek için kendi çıkar ve yandaş gurubunu sıklaştırarak baskı araçlarını daha da koyulaştırıyor. Ülkemizin manzarası budur. Şimdilerde Cumhuriyet Halk Partisini tarihi bir görev beklemektedir. CHP yarım asrı aşkın bir süredir örselenen, tahrip edilen ve sonuçta siyasal İslamcı bir anlayışa teslim edilen ülkeyi Cumhuriyet ve Demokrasi ile yeniden bir kez daha kuracaktır. Hukukun Üstünlüğüne dayalı, Yargısı bağımsız, emeğin en yüce değer olduğu, üreteni değerli kılan çağdaş değerlere bağlı, laikliği içselleştirmiş, bilimin yol göstericiliğine inanan , çağdaş eğitimin biçimlendirdiği genç kuşağın yetiştirilmesi ve yönetime katılmasına hepimiz destek vermek zorundayız. Bunun için adayım. Kadınlarımızın toplumsal rollerini, erkekle eşit, daha görünür kılarak, kadına karşı şiddeti tümüyle ortadan kaldırma uğrasını vermek için adayım. Türk köylüsünün üretimden çekilmesinin doğuracağı büyük yıkımı anlatmak için buradayım. İşçinin/Emeklinin/Çalışanın/Tüm kamu görevlilerinin ve özetle emekçinin insanca yasayabileceği bir ücret ve gelire ulaşması için verilecek uğraşta yanlarında olmak için buradayım. Temel hak ve Özgürlüklerin çağdaş normlar düzeyinde bir kazanım olması için, insanca ve adil, paylaşımcı bir düzenin kurulmasına katkı vermek, Hukuk Devleti, insan Hakları ve Demokrasi için CHP deyim ve buradayım. Ülkemin en güzide kentlerinden biri olan Bolu halkı, kadınlarımız, genlerimiz, emekçilerimiz, isçilerimiz, esnafımız öğrencilerimiz, çalışanlar ve tüm emekliler dahil olmak üzere Öteki saymadığımız herkes için buradayım ve CHP için adayım.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler