Başkan Bodrum’da tatilde, işçiler bankamatik önünde

Başkan Bodrum’da tatilde, işçiler bankamatik önünde Başkan Bodrum’da tatilde, işçiler bankamatik önünde
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi iştiraki olan Köroğlu Kooperatifi bünyesinde çalışan işçiler maaşlarını, üreticiler de hak ettikleri paraları alamazken, Kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren Anabolu Konserve Fabrikası’nın da Manisalı bir firmaya devir edildiği iddia edildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir haftadır Bodrum’un serin sularında yorgunluğunu atarken, CHP’den ihraç olması nedeniyle video konferansla katıldığı programlarda bronzlaşan cildiyle dikkat çekiyor.

Başkan Tanju Özcan Bodrum’da deniz ve kumsalların tadını çıkarırken; evine ekmek getirme mücadelesi veren Belediye şirketlerinde çalışan 100 personel ise bugün yarın diye Kooperatif Yönetiminin verdiği sözlere inanarak, bankamatik önünde maaşlarını almak için bekliyorlar.

İşçiler mağdur oldular

Köroğlu Kooperatifi bünyesindeki konserve ve mantar işletmeleri başta olmak üzere diğer işletmelerde çalışan personel, aylardır maaş sıkıntısı yaşıyor. Kooperatifte çalışan yaklaşık 100 personel yaklaşık 3 aydır maaşlarının önceki aylarda olduğu gibi ayın 15’inde yatmamasından dolayı mağdur olurlarken, Kurban Bayramı öncesi ise tesislerde işçi olarak çalışan emekçilerin maaşları 9 bin liradan 8 bin 500 liraya düşürülerek, iki taksit halinde ödendi.

Temmuz ayında da ayın 15’inde yatması gereken personel maaşları yatırılmazken, Kooperatif Yönetimi tarafından ayın 28’inde maaşların yatırılacağı taahhüt edilmesine karşılık, maaşlar hala yatırılmadı.

Öte yandan Muhtarlıklar aracılığıyla mahallelerde de dolma sardırılan ev kadınlarının da aynı sorunla karşı karşıya kaldığı iddia edilirken, sardıkları dolma karşılığında ücret alan ev kadınlarına da paraları gününde ödenmiyor.

Mantarda da durum aynı

Yine büyük umutlarla ve Bolu’da üreticisine ciddi ekonomik girdiler sağlayacağı vaadiyle Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla mantar üretim işine sokulan mantar üreticileri de zor günler geçiriyor. Ürettikleri mantarı Kooperatifi veren mantar üreticileri de paralarını alamamaktan dolayı şikayetçiler ve ekonomik anlamda zor günler yaşıyorlar.

Konserve Fabrikası devir mi edildi?

Konserve Fabrikasının işlerinin iyi olduğu ve güzel para kazanmasına karşılık, gelen paraların Kooperatifin piyasaya olan borçlarının ödenmesinde kullanıldığı ve maaşların da bu yüzden alınamadığı iddiaları yüksek sesle dillendirilirken, Konserve Fabrikası ile ilgili olarak da ortaya ciddi bir iddia atıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz yıl Fransa’ya Fabrika tarafından gönderilen konserveler sonrası, yurt içi ve yurt dışından gelen siparişlere yetişemediklerini belirtmesine karşılık, karlı bir işletme olan Konserve Fabrikası’nın, Manisalı bir firmaya devir edildiği iddia edildi.

Konu ile ilgili bu güne kadar Başkan Tanju Özcan kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmazken, Fabrikanın ne şekilde ve kaç yıllığına bu firmaya devrinin ya da kiralanmasının yapılığı ise merak konusu oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler