Başkan var, Başkan”cık” var

Başkan var, Başkan”cık” var Başkan var, Başkan”cık” var
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan son 3 yıldır ülkemizde yaşanan afetlerde olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen deprem bölgesine de yardım göndermekte yetersiz kaldı.

Bolu Belediyesinin makine ikmal ve şantiyesini kullanarak bölgenin acil ihtiyacı olan soba, barınma, seyyar tuvalet gibi ihtiyaçlarını üretmek yerine, depremzedelere yardım yapmak isteyen yardımseverlerin cebine göz diken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tüm enerjisini konserve satışına verdi.

Belediyenin şirketinin ürettiği konserveleri yardımseverlere, “Askıda Konserve” kampanyası adı altında satmasına Bolu Valiliğinin engel olması sonrasında konserve pazarlama işinden vazgeçmeyen Başkan Özcan, bugün yayınladığı sosyal medya paylaşımı ile yine Bolulu vatandaşları konserve satın almaya davet etti.

Başkan Özcan yayınladığı mesajla; “Biliyorsunuz Bolu Valiliği “askıda konserve” kampanyasını durdurmuştu. Bölgede hala konserveye ihtiyaç var. Büyük ölçekli firmalar ve yardımseverler Anabolu Konserve fabrikasını arayarak depremzede vatandaşlarımız için sipariş verebilirler… İletişim: 0530 787 91 14” çağrısında bulundu.

Hangisi Başkan, hangisi Başkancık?

Deprem bölgesine hayırsever vatandaşların yapacağı yardımlar üzerinden Belediye konserve fabrikasının ticaretini arttırma gayretinde olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın aksine hemen yanı başımızda bulunan Düzce Belediyesi ise bir fabrika gibi her gün depremzedeler için üretim yapamaya devam ediyor.

Öte yandan Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depreme yönelik başlattığı seferberliğini sürdürüyor. 

Düzce Belediyesinin öz kaynakları kullanılarak üretime geçilen lavabo ve tuvaletlerden 10 adedi Cumartesi günü Elbistan'a gönderilmişti. Bir yandan sevkiyat sürerken diğer yandan üretime devam eden Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, 8 tuvalet, 1 bebek bakım odasının imalatını tamamlayarak yola çıkardı. Tuvaletler ile birlikte 40 adet de soba da depremzedelerin kullanılması için Elbistan'a gönderildi. 

Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Bayrak, “Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla ilk etapta 10 adet tuvaletimizi Kahramanmaraş Elbistan’a göndermiştik. Şu an itibariyle de 8 tuvalet, 1 bebek bakım odası ile 40 tane de dış mekan sobasını bölgeye gönderiyoruz. Şu anda üretim çalışmalarımız devam ediyor. Talepler doğrultusunda istenen bölgelere sevkiyatımız yapılacak. Depremler hepimizin başına gelebilecek doğal afetlerdir. Ama bunun sonrasında salgın hastalıkları önlemek adına hijyenin çok önemi var. Biz de bunun için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler