Başkan'ın etrafında güvenlik arttırılacak

Başkan'ın etrafında güvenlik arttırılacak Başkan'ın etrafında güvenlik arttırılacak
A- A+

Bolu Belediyesi’nde bugün kendisine yönelik bıçaklı saldırı sonrası basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, uzun zamandır kendisine yönelik tehditlerin arttığını söyledi.

“Önüne gelen Beni tehdit etmeye başladı”

İlk olarak bugün gerçekleşen olay hakkında açıklamalarda bulunan Özcan; “Basına düştü diye bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Saat 11.30 sıralarında Ben, Belediyenin ek hizmet binasındaki makam odamdayken, buradaki makam odama kimliği belirsiz bir şahıs gelmiş. Bağırmış, çağırmış. Arkadaşları tehdit etmiş. Beni aramış. Sonra polis tarafından gözaltına alınmış. Önce polis neden vardı, onu söyleyeyim. Arkadaşlar bir süredir bana yönelik tehditler çok arttı. Tabiri caizse önüne gelen beni tehdit etmeye başladı. Özellikle PKK ve onun uzantıları üzerinden çok yoğun tehditler alıyorum. Ve bundan dolayı da sağ olsun Sayın Emniyet Müdürümüz Benim bilgim dahilinde ve haricinde bir anlamda Emniyet tarafından özel olarak korunuyorum. Olay anında polisin orada bulunması tesadüf değil, bu tehditlerin sonucuydu” dedi.

Devletin tehditlerin artması sonrası kendisine sahip çıktığını söyleyen Başkan Özcan; “Bugün yaşanan olayı Emniyet bütün boyutlarıyla araştırıyor. Elbette Emniyet ve Savcılık bize bilgi verecektir. Bu olay vesilesi ile tekrar Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Devletin Belediye Başkanına sahip çıktığını bugün herkese göstermiş oldu. Ayrıca diğer İllerin Valileri ve Emniyet Müdürlerine de teşekkür ediyorum. Çünkü ben talebim olmamasına karşılık diğer gittiğim şehirlerde güvenliğim için uzaktan takip edildiğimi hissediyorum. Sağ olsun Devletimiz büyük ve seçilmiş Belediye Başkanlarına sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

“Dünyayı başlarına yıkarım”

Aldığı tehditlerden dolayı kendi adına değil ama Belediye çalışanları adına endişe duymaya başladığını söyleyen Özcan; “Şahsım adına tehdit almak korkan bir adam değilim. Hayatım boyunca birçok tehdide maruz kaldım. Gün geldi FETÖ’cüler tehdit etti, gün geldi PKK ve diğer terör örgütlerinin ölüm listelerine beni aldılar. Ve bunu da bana marifetmiş gibi tebliğ ettiler. Ama artık bunların boyutları çok artmaya başladı. Eskiden Milletvekiliyken sadece kendimden sorumluydum. Şuan bu binada 500 çalışan var. Bu arkadaşlarımı tedirgin ediyorlar, korkutuyorlar. Elinde bıçakla adamın teki gelip bağırıp, çağırıyor ve burada çalışan arkadaşlarımın da bundan etkilenmemeleri doğal olarak mümkün değil. Artık yeter. Şunu herkes bilsin; bu tehditlere biz Tanju Özcan olarak boyun eğmeyiz. Söyleyeceğimizden geri durmayız. Ama Belediye çalışanı arkadaşlarıma bir zarar gelirse, dünyayı başlarına yıkarım” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum”

Tehditler nedeniyle Belediyede ek güvenlik tedbirleri alacaklarını ve bu konuda Bolu Halkından anlayış beklediğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bir yandan sığınmacı çeteleri, bir yandan PKK ve uzantıları tehdit ediyor yeter artık. Burada kendimle ilgili değil, bu binada çalışan 500 çalışanla ilgili endişem var. Şeffaf Belediyecilik için güvenlik açısından çok zayıfız. İnsanlar bize çok kolay ulaşabilsin diye başından beri böyle davrandık ama artık bundan sonra bir kısım güvenlik önlemlerimizi almak zorunda kalacağız. Vatandaşımızdan bu konuda anlayış bekliyorum. Tehdit edenlere de şunu söyleyeyim; kim olursa olsun, sizin tehditleriniz bana vız gider, tırıs gelir. Ben Köroğlu’nun tarafından seçildim ve onların temsilcisiyim. Onların Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla; üç beş çapulcu, üç beş terör örgütü üyesi bizi tehdit etse ne olur, etmese ne olur? “ şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler