Tarihi yok ettiler

Tarihi yok ettiler Tarihi yok ettiler
A- A+
Reklam

Mudurnu ilçesinde bulunan tarihi Dumlupınar İlkokulu, güçlendirme çalışması adı altında yok edildi. İlçe Halkının aylardır ortaya koyduğu tepkiye kulaklarını tıkayan yetkililerin ısrarı sonucu tarihi bir yapı daha artık resim karelerinde kaldı.

Dumlupınar İlkokulunda meydana gelen hasar sonrası okul boşaltılırken, binada güçlendirme ve tadilat kararı alındı. Mudurnu taşı ve el işçiliği ile yapılan tarihi binanın güçlendirme sonrası yok olup gitmesinden endişe duyan duyarlı Mudurnu Halkı uzun zamandır bir araya gelerek, yapılacak güçlendirme sonrası tarihi yapının yok olacağı endişelerini her platformda yüksek sesle dile getirdiler. Mudurnu Halkının bu endişelerine ve tepkilerine kulaklarını tıkayarak burada güçlendirme ve tadilat çalışmasına izin veren yetkiler, iş bittiğinde ise Mudurnu Halkının ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdiler.

Güçlendirme ve tadilat çalışması biten tarihi okulun duvarlarını süsleyen taşlar yerini betonarme bir yapıya bırakırken, bir tarih de yetkililerin duyarsızlığı yüzünden yok olup gitti. Bolu’da tarihi konakları ve Osmanlı döneminden kalma mimarisiyle ön plana çıkan Mudurnu ilçesinde,  tarihi Dumlupınar İlkokulunda yapılan bu katliama Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun nasıl müsaade ettiği ise merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler