Başkanın sosyal demokratlığı, eleştirilene kadarmış..!

Başkanın sosyal demokratlığı, eleştirilene kadarmış..! Başkanın sosyal demokratlığı, eleştirilene kadarmış..!
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclisi toplantılarını internet ve Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlayarak Bolu Belediyesine şeffaf belediyecilik getirdiğini iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son Meclis’te muhalefetin konuşmasını sansürledi.

Göreve başlar başlamaz Bolu belediyesi Meclislerini canlı yayınlarla halka açan Özcan, son Meclis’te 2022 performansının Muhalefet Meclis Üyelerince değerlendirilmesini bir anlamda Bolu Halkından gizledi. Bolu Belediyesi Meclisi Toplantıları internet üzerinden youtubedeki Bolu Belediyesi TV (bbtv) kanalından oradan da sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanırken, Meclis toplantısına dakikalar öncesinden bağlantı yapılırdı.

Dün akşamki Meclis toplantısında ne oldu ise yayın başlamazken, Cumhur İttifakı adına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 2022 Performansını değerlendiren AK Partili Meclis Üyesi Bülent Oturak’ın konuşmaları adeta sansürlendi.

Özcan’ın 2022 yılında söz verip de hayata geçiremediği projeleri bir bir sıralayarak nedenlerini soran Oturak’ın bu eleştirileri Bolu Halkından gizlenilirken, yayın Oturak’ın konuşmasının son bölümünde başlıyor.

 Yayından sorumlu görevlilerin hatasından kaynaklandığı iddia edilebilecek teknik bir aksaklık gibi eleştiriler sonrası savunma yapılacak bu sansürleme olayında asıl merak edilen konu; canlı yayının verilip verilmediği bilinmesine karşılık, yayın bağlanılana kadar Meclise neden ara verilmedi? 

Bolu Halkından gizlenen konuşma;

Cumhur İttifakı adına, Bolu Belediyesinin 2023 yılı Performans programı hakkındaki fikirlerini anlatmak için kürsüden söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bülent Oturak’ın konuşması şu şekilde; 

“Biraz sonra oylayacağımız ve elimde görmüş olduğunuz 2023 yılı Performans Programı hakkında Bolu halkını kısaca bilgilendirmek istiyorum. 

Seçimle iş başına gelen yöneticiler yapacakları hizmetleri ve seçim vaatlerini Stratejik plana yazarlar ve bu icraatlarını yıllara bölerek her yıl için bir performans programı hazırlarlar. Daha önce 20020-2021 ve 2022 performans programlarını gördük. 2023 yılı performans programını ise bugün oylayacağız. Stratejik plan ve Performans programı resmi bir rapor olduğu için vatandaşlarımızın pek fazla bilgi sahibi olduğu bir rapor değildir. 

Aslında Belediye ve bürokraside Stratejik plan olarak bilinen raporun vatandaş ve seçmen nezdinde ki karşılığı “Seçim vaadi raporu” dur. Sayın başkan ve ekibi Bolu halkına stratejik plan veya “seçim vaatlerini” 2019 yılında verdi. Bolu halkı da bizlere takip, denetleme ve kontrol görevini verdi. Bizlere burada düşen görev hem resmiyetteki Performans raporu hem de Bolulu vatandaşlara verilen sözlerin takibi olan “Performans Raporu’dur. 

2023 yılı performans raporunu Müdürlüklerle birlikte komisyon olarak inceledik. Bazı müdürlüklerin performans programında bulunmaması bulunanlarında yetkinin kendilerinde olmadığını ya da başka müdürlüklerde olduğunu ifade ettiler. Yani performans programı formatı usul olarak hazırlanmış durumda. Resmi ve gayri resmi olan ve birbirini tamamlayan bu her iki performans değerlendirmesini birlikte yapalım. 

Sayın Başkan, 2019’da göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde icatlarınıza başladınız. Birilerine vermiş olduğunuz sözün gereği olarak Bolu Belediye Şirketinde çalışanların bir kısmını işten çıkardınız. Sözünüzü tuttunuz. Daha sonra Bolu’yu Seviyorum şirketine işten çıkardıklarınızdan çok daha fazlasını işe aldınız. Niye çıkardınız? Neden aldınız? Söz verdiğiniz gibi çıkardıklarınıza öncelik vererek tekrar hepsini işe aldınız mı? 2020 yılı ile bu güne baktığımızda;  Bolu’yu Seviyorum Şirketinin personel sayısında %20’lik bir artış söz konusu. Şu an Bolu’yu Seviyorum şirketindeki personel sayısı 818. Bizde Bolu halkına vermiş olduğumuz sözün gereği olarak bu bilgileri ve kıyaslamaları Bolu halkına aktarmaya devam edeceğiz.

Sayın Başkan Stadyum kompleksinin yeri, mevcut stadyumun olduğu yer demiştiniz. Stadyumun yanına Otel otopark da yapacaktınız. Evet, stadyum mevcut yerinde duruyor. Ama otel ve otopark yok. Birde stadyumun yanında yenilenebilir enerji olacak demiştiniz. Yenilenebilir derken hal pazarındaki yenilebilir meyve ve sebzeleri kastetmediniz herhalde. Zira sizin söylediklerinizle uygulamalarınız farklılık gösterebiliyor.

Ayrıca Avrupa da dahi örneğinin olamadığını söylediğiniz eski emniyet müdürlüğünün yanına kapalı ve açık park yerini yapacaktınız. 

Eski Ceza Evi arsasını satacak mısınız?

Eski Ceza evinin olduğu yere İzzet Baba’nın adını vererek, içinde bilim ve sanat atölyeleri, konser alanları ve otopark ve teknopark yapacaktınız. Siz burayı Bolu Bel A.Ş. ye verdiniz. Bakalım Bolu Bel A.Ş. İzzet Babanın adına yakışır nasıl bir eser yapacak. Bu konuda da Bolu Bel A.Ş.’nin performansını merakla bekliyoruz. Yoksa burayı da satacak mısınız?

Yeni adliyemiz ile sanayimiz arasında 13 bin 500 metrekarelik alana; İş yerleri, Rezidanslar ve 3 bin araçlık otopark yapacaktınız. Heyecanla bekliyoruz.

Muzaffer Işın döneminden kalan otoparkı kaldıracağız demiştiniz. Evet kaldırdınız. Artık otopark yok. Yerine,  başka yerlere otoparklar yapılmasını sabırla bekliyoruz.

Değerli Meclis Üyeleri; Büyük Suyu hepimiz biliriz. Hani Mantar çadırlarının kenarından geçen Büyüksu. Buraya bölgenin en büyük parkını yapıp Eskişehir Belediye Başkanı da bizi kıskanacaktı. Eskişehir Belediye başkanı mantar çadırlarını mı kıskanıyor dur acaba? Sayın Alaaddin Başkan için, tüm alkollü mekanları buraya taşıyacağını söylemiştiniz. Sizde herhalde, alkole erişimde zorluk olmasın diyerek cadde ve sokaklara 10’larca alkol ruhsatı vererek hizmet anlayışınızı ortaya koydunuz.  Bu performansınızı da şaşkınlıkla izliyoruz.

Sayın Başkan Bolu turizm şehri olacak demiştiniz. 82 bin metrekareye park yapacaktınız. Panoramik bir park olacaktı. Beş yılın sonunda demiştiniz. Önümüzdeki yaz yaptınız, yaptınız. Yoksa Köroğlu parkı da havada kalacak. Havada derken birde buraya uzay müzesinin en iyisini yapacaktınız. Yeşil alanlar, Amfi tiyatro, Yürüyüş ve bisiklet yolları olacaktı. Kaynağını bulduğunuz Huzurevini de buraya yapacaktınız. Birde Panoramik manzaralı Sonsuzluk havuzu olacaktı. Buradaki performansınızı da şaşkınlıkla takip ediyoruz.

Belediyeye ait 6 bin 500 metrekarelik alana geleneksel ve modern mimaride bir yapı inşa edilecektiniz. Organik ürün deyince büyükşehirde yaşayan insanların içi titriyor demiştiniz. Maalesef bizimde Organik ürün pazarı inşaatının yanından geçerken içimiz titriyor. Bu durumun çözüme kavuşup ve inşaatın bir an önce devam etmesini temenni ediyoruz. Bolu’nun meşhur yayık ayranını bir an önce bütün misafirlere içirelim. Bu konudaki performansınız da endişe ile izliyoruz.

Eski İtfaiyeyi yıktınız. Yerine Kültür sanat sokağı, Eğlence mekânları, engelsiz yaşam merkezi, Sanat merkezi, Açık sergi alanı, amfi tiyatro yapacaktınız. Evet, itfaiye binasını yıktınız. Sıra yapmaya geldi. Bu konudaki performansınızı da heyecanla bekliyoruz.

Kızılay Hamamı’nın yanındaki alanda, kadınlarımız el işleri üretip satacaktı. Seyir terasları ve etkinlik alanları, Yürüyüş parkuru, çocuk bakım odası, tuvalet, Macera parkurumuz da buraya yapacaktınız. Otopark yaptığımız mahallelere bunu uygulayacağız demiştiniz. Bu konsept projenizi hangi mahallelere uyguladınız. Bu konudaki performansınızı da takip ediyoruz.

Sayın başkan iş başına gelmeden önce izzet Baysal Caddesi’nden memnun olan kaç kişi var? demiştiniz. Vatandaş Caddenin beton olmasında şikâyetçi yeşil alan talebi var demiştiniz. Oturma yerlerindeki su havuzlarının içini toprakla doldurdunuz. Sanırım vatandaş sizden havuzları iptal edin yerine toprak koyun dememiştir. İzzet Baysal Caddesine; sağlam taşları söküp gazlı beton görünümünde olan içine suyu çeken ve mukavemeti çok daha az olan kırılgan taşlar koydunuz. Siz caddede inşaata başlamadan önceki sağlam taşların sayısı sizin inşaatı bitirdikten sonraki taşlardan daha fazladır. Yapım ekibiminiz arakasında tamir ekibinizi hiç ayırmıyorsunuz.  Birçok kişi caddeden geçerken şahit olmuştur. Ustaları Spiral taş kesen keserken izliyoruz. Eski taşı 10 dakikada zor kesiyorlar. Yeni taşlar ise taşıma esnasında kırılıyor. Şikâyetimiz aslında ne idi.  Eski taşların arasındaki ve altındaki dolguların zamanla aşındığından içi su ile doluyordu. Taşlara başlığımızda üzerimiz ıslanıyordu. Bir el arabası ile bir işçinin 1 haftada yapacağı tadilat ve tamirat işi için 21milyon 771 bin lira vererek şuan ki hale getirdiniz. Bu fiyata değiştirilen aydınlatma direkleri hariçtir. Ayrıca bu para ile mevcut 3 havuzun deplase işlemi yapılmıştır. Yani su havuzları iptal edilip içene toprak doldurmuştur. Birde yeni yapılan taşların arası normal veya renkli çimento şerbeti ile doldurulması gerekiyordu. Ama gördüğümüz kadarı ile üzerlerine kürekle kum atarak dolgular yapıldı. Caddenin boyaması için, 3mm kalınlığında 4 kat akrilik boya yapılması gerekiyordu. Maalesef 4 kat boya yapıldığına şahit olamadık. Hatta boyalar şimdiden kalıkmış durumda. 

Performans programına baktığımızda d-100 karayolu ve alt geçitleri projenin de Karayolları yapacak diye rafa kaldırmışsınız. Sonuç topu taca atmaktır.

Yeraltı ve yer üstü otoparklar yapacaktınız. Siz göreve geldikten sonra otopark sayısı 3 den 2 ye düştü. Yolları daralttınız.  Yol kenarına önceden de park yapılıyordu şimdi de. Aradaki fark önceden 45 derece açı ile tek manevrada araçlar park ediyor ve tek manevrada parktan çıkıyordu. Şimdi ise paralel park yapmak zorunda kalan araç sahipleri en az 2-3 manevrada park yapabiliyorlar. Ve bu arada trafik sıkışıklığı oluyor. Park yapmayı da, zorlaştırarak Park sayısını da azalttınız. Bu mudur yeni ulaşım anlayışınız? Ayrıca Valiliğin arkasına da otopark yapacaktınız. 

Birde Turizm danışma bürosu yapacaktınız.  Sizde kestirme yoldan Aktaş’taki yeşil konağın tabelasını değiştirmek sureti ile Turizm ofisi yapmış oldunuz. Size tavsiyem. Eğer Caddeye ve meydana yakın bir yere turizm ofisi açmamaya kararlı iseniz. Caddeye Yönlendirme Levhası asın: “Turizm ofisimizden bilgi almak isteyenler Aktaş mahallesindeki turizm ofisimizden alabilirler.” şeklinde. Turistleri daha fazla yormayın. 

Karadere suları musluklarımıza geldiği zaman Gölköy de kano yarışları yapılacak demiştiniz. Bir Kano sevdalısı olarak bende verdiğiniz sözünüzün takipçisi olacağım.

Mahallelere hafta bir gün avukat gelecek ve Avukatlar vatandaşlara ücretsiz hukuk danışmanlığı yapacaktı. Vatandaşlarımız bir açıklama bekliyor.

Karla gerçek mücadele başlayacak bunu sağlayacağız demiştiniz. Kaldırımlar artık buz tutmayacak, İnsanlarımız sakatlanmayacak, kartopu oynamaya çıkacağız, Kar keyiftir demiştiniz. İnşallah geçen seneki gibi olmaz. Zira birçok vatandaşımız evinde mahsur kaldı.

Her mahalleye konak yapacaktınız. 

Aquapark ve sualtı Dünyası’nı Bolu’ya kavuşturacaktınız. 

Örnekleri var bizim için. Yoksul aileler için. Kadın gelsin çocuğunu bu kreşe bıraksın. Kendisi de çalışsın. Kadınlar ayrıca burada çalışacak. İlkini Sağlık Mahallesi’ne yapacağız.

Türkiye’nin en ucuz suyunu içecektik. 5 yılın sonunda demişsiniz. 

Nasrettin hocanın fıkrası aklıma geldi herkes bilir.   Eşek açlıktan bir deri bir kemik kalmış. Hoca yattığı yerden kalkamayan eşeği için çok üzülmüş. “kış çıkacak, bahar gelecek, yağmur yağacak, yonca bitecek, o zaman söz veriyorum karnımı doyuracaksın.” “Ölme eşeğim ölme,” demiş

Sizin yapamadığınız projeleri anlatmakla bitmez. Burada çok daha fazla vaktinizi almak istemiyorum.

Her ne kadar bizler performans programını burada oylayacak olsak da asıl oylama 2024 yerel seçimlerinde sandık başında yapılacaktır.

Herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler