Halef Özcan'dan, selefi Yılmaz'a sert eleştiri

Halef Özcan'dan, selefi Yılmaz'a sert eleştiri Halef Özcan'dan, selefi Yılmaz'a sert eleştiri
A- A+
Reklam

Bolu Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz dönemimde başlayan Karadere sularının Bolu’ya içme suyu olarak verilmesi ve Çele Barajı konusunda sert eleştirilerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, selefini sert sözlerle eleştirdi.

Bir daha Allah nasip etmesin

Karadere sularının Bolu’nun içme suyu ihtiyacının şuan 9’ta birini karşıladığına dikkat çeken Özcan, Temiz Su Arıtma Tesisinin de Bolu Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından yanlış yere kurulduğunu söyledi.

Özcan; “Karadere sularını geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana şehre veriyoruz. Fakat Biz şehre 450 lt/sn su verirken, Karadere sularının debisi 50 lt/sn’dir. Yani şehre verdiğimiz suların ancak 9’ta birini oradan karşılayabiliyoruz. Çok üstün zekâlı eski Belediye Başkanımızın, Gölköy’den aldığı suyu Sarıcalar’da bulunan Temiz Su arıtma Tesisine basması yüzünden gelecek yıl elektriğe hiç zam gelmese bile bize önümüzdeki yıl 126 milyon lira elektrik parası ödettirecek. Allah bir daha O’nun gibi bir Belediye Başkanını Bolu’nun başına nasip etmesin” dedi.

Devlet Bolu’nun değil bir kişinin menfaatinin yanında

Çele Barajının son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Özcan, Yılmaz döneminde Bolu Halkına yapacağız diye söz verilen barajın başvurusunun dahi kendilerince yapıldığını belirtti.

Baraja verilmesi gereken su kaynaklarının da Hasanlar Barajını işleten işletmeci tarafından engellendiğini ve bu noktada da Devletin Bolu Halkının menfaatleri yerine bu kişin menfaatlerinin yanında yer aldığını iddia etti.

Çele Barajıyla ilgili olarak da geçmiş dönem Belediye Başkanı Yılmaz’a sert bir üslupla eleştiride bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çele Barajı konusunda AK Partililerden yardım istedi.

Özcan; “Çele Barajının başvurusunu yapan biziz. Karadere sularında açılış yaptığımız gün biz zaten Çele Barajı için başvurmuştuk. Ancak yürümüyor. Çünkü Devlette para yok. DSİ yapacak, parasını biz ödeyeceğiz. Ödemeyiz demiyoruz. Bir yardımcı olun, bir ittiriverin bakalım. Baraj yapacağız diye yıllarca konuşulmuş ama başvuru bile yapılmamış. Bahçıvansın biberin yok, baraj yapamazsın haberin yok. Düşünsenize Barajın elektrik iletim hattını bile Belediye yapacakmış. Bu kendini ne zannediyordu? Bu taahhütlere nasıl girmiş? Hasanlar Barajını işleten adam, oradaki suların Karadere sularıyla birleştirilmesine müsaade etmiyor. Bütün Bolu’nun menfaatleri bir yana, bir kişinin menfaatleri bir yana. Devlet burada nerede duruyor? Bir kişinin menfaatinin yanında duruyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler