“Kitabımı geri istiyorum”

“Kitabımı geri istiyorum” “Kitabımı geri istiyorum”
A- A+

Bolu Belediye Meclisinde gündem maddeleri üzerinde yapılan konuşmalar sırasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan ilginç bir çıkış geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği tweet sonrası yaşananlara kırıldığını söyleyen Başkan Özcan, Ülkü Ocaklarına hediye ettiği “Dokuz Işık” adlı kitabı geri istediğini söyledi.

Başkan Özcan; “Ülkücülere Dokuz Işık adlı bir kitabı hediye etmiştim. Bu arada kitabımı geri istiyorum” dedi.

Bunun üzerine MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin de Özcan’a kitabı gelip alabileceğini söyleyince, ısrarla kitabı isteyen Özcan, Cumhur İttifakı Üyesi Meclis Üyelerinin hediye edilen bir şeyin geri istenmesinin hoş bir durum olmadığını söylediler. 

Geçen hafta yaşananlardan dolayı kırıldığını ve bu yüzden hediye ettiği kitabı Ülkücülerden istediğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Kitabı gelip alamam mı? Verirseniz, alırım. Hediye etmiştim ama geçen hafta kırıldım” dedi.

“Bahçeli’ye saygıda kusur etmedim”

Ardından da geçtiğimiz haftalarda attığı tweet sonrası Ülkü Ocakları ve MHP’lilerin tepkisine neden olan paylaşım hakkında açıklamalarda bulunan Özcan; “Ben bu konuyu açmak istemiyordum ama söyleyeyim. Ben orada ne diyorum, arkadaşlar ne anlıyor. Benim hep ilkeli bir duruşum oldu. Ben yeri geliyor kendi partimi, Genel Başkanımı da eleştiriyorum. Yeri geliyor Devlet Bahçeli Beyi de eleştiriyorum. Ben orada saygısızlık yapmadı. Benim bir tutumum var. O gün üzüldüm ben. O üzüntüyle de bir tweet attım. Yoksa saygıda kusur etmem. Ama MHP’, HDP için terör örgütünün temsilcisi diyor açık bir şekilde ama AK Parti onunla görüşünce buna tepki koymuyor. Ben görüşmenin hiçbir Ülkücü’nün içine sindiğine inanmıyorum. Benim doğrularım ve ilkelerim var. Ben her doğruyu her yerde söyleyeceğim. Söylemeye de devam edeceğim. Bence MHP ittifaktan ayrılsın. Eminim ki Sayın Bahçeli de bir gün, tak sepeti koluna herkes kendi yoluna diyecek” ifadelerini kullandı.

Resim Altı: Yerel Seçimler öncesi Ülkü Ocaklarını ziyaret eden Belediye Başkanı Özcan; Nutuk, Türk Bayrağı ve 1965 basım tarihli orjinal 9 Işık Doktrini hediye etmişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler