Belediye Meclisine yakışmayan görüntüler

Belediye Meclisine yakışmayan görüntüler Belediye Meclisine yakışmayan görüntüler
A- A+

Bu akşam gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisi Kasım Ayı 2’nci oturumunda Bolu’ya yakışmayan görüntülere sahne oldu. AK Parti Grubu adına Performans Programı hakkında eleştirilerini yapan Meclis Üyesi Bülent Oturak’a cevap veren CHP’li Naci Parlak’ın konuşmasının içerisinde kullandığı kelimeler tansiyonu yükseltti.

AK Partili Meclis Üyesi Oturak’ın içten pazarlıklı olduğunu söyleyen Parlak konuşmasında; “Bütçe Komisyonu toplantılarımız 15 gün boyunca devam etti. Biri Müdürlerimiz performans bütçelerini ben ve 4 Komisyon Üyesi arkadaşlarımıza sundular. Komisyon Üyeleri olarak bütün Müdürlüklerin sundukları raporları tek tek, kalem kalem inceledik. Bu da yetmedi gördüğümüz aksaklıkları ve neler yapılması gerektiğini kendilerine tek tek söyledik, Bülent Bey herhalde bunu inkar edemez. Arkadaşlarla Komisyonda biz gerçekten büyük bir uyum içerisinde çalıştığımızı zannediyordum. Ama demek ki çalışmamışız. Sayın Bülent Bey özellikle siz konuşmacı olduğunuz için söylüyorum, siz, bu konuda iyi niyetli değilsiniz. Samimi değilsiniz. Bir insan sözünün arkasında durur. Dediniz ki Müdürlerin yetkisi yok. Kardeşim Müdürün de yetkisi bir yere kadar. Siz sordunuz da Müdür neye cevap veremedi? Onu söyleyin bize. Ama siz kusura bakmayın içten pazarlıklısınız. Komisyonlarda o kadar ılımlıydınız ki ama bir bakıyorum evet dediğine, şerh koymuş. Hayır dediği bir şey olmadı ki zaten, hepsine şerh koymuş. Tekrar söylüyorum, ben, bu konuda Bülent Beyi samimi bulmuyorum. Üzüldüm. Ciddi derecede içten pazarlıklı bir kişiliğe sahip” diye konuştu. 

CHP’li Parlak’ın konuşmasına müdahalede bulunarak itiraz eden MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin ise konuşmanın yakışıksız olduğunu söyledi. Fatih Silin yaptığı konuşmada; “Sabahtan beri sustum sustum ama Naci Bey eline mikrofonu almış konuşuyor. Halbuki sabahtan beri Bülent Beyi susturuyordunuz. Naci Bey; ikiyüzlü, içten pazarlıklı gibi yakışıksız olan cümleler kullanıyor. Benim içime sinmiyor. Kaç yaşında adam, ayıptır” ifadelerini kullandı.

Silin’in bu çıkışına AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ve Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri de destek verince, tepkilere aldırmadan konuşmasına devam eden CHP’li Meclis Üyesi Naci Parlak, konuşmasının sonunda “sözlerimin arkasındayım” diyerek kürsüden indi.

Çıkan gerginlik sonrası birleşime Belediye Başkanı Tanju Özcan ara verirken, herkesi sakin olmaya davet etti. 

Verilen ara sonrası tansiyon yatışırken Parlak’ın kullandığı dil ve söylenilen sözler sonrası moralinin bozulduğu görülen AK Partili Meclis Üyesi Bülent Oturak’ın zaman zaman duygusallaşarak ağladığı ve sakinleşmek için salon dışına çıktığı görüldü.

Ağlamaktan konuşamadı

Meclis sonuna kadar sakin geçerken Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bülent Oturak; kürsüde içinde bulunduğu moral bozukluğu ve duygusallık nedeniyle ağlayarak konuşmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Meclis toplantısını internetten eşi ve annesinin de seyrettiğini dikkat çeken AK Partili Meclis Üyesi Oturak; “Belediye Meclis Üyesi olarak katılmadığım hiçbir toplantı olmadı. Hiç izin kullanmadım. Maalesef maruz kaldığım durum beni çok üzdü. Bugün beni, annem ve eşim izledi. Kimse buradan kimseye hakaret etmesin. Kimsenin ailesini zor durumda bırakmasın. Konuşamayacağım özür dilerim” diyerek ağlayarak kürsüden indi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler