Belediye vatandaşına tuzak kurar mı?

Belediye vatandaşına tuzak kurar mı? Belediye vatandaşına tuzak kurar mı?
A- A+

Son yıllarda özellikle büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok belediyenin başta yollardaki hatalı parkları engellemek ve estetik bir güzellik sağlamak amacıyla kullanmaya başladığı belediye tipi beton dubaların Bolu’da ne amaçla kullanıldığına anlam verilemiyor.

Yol ve kaldırım çalışmalarındaki plansızlık ve sürüncemede kalmasıyla vatandaşı canından bezdiren Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğündeki tutarsızlık sonrası bir de hangi birim tarafından uygulandığı net olarak bilinmeyen belediye tipi beton dubalar vatandaş için tuzak görevi görüyor.

Modern şehircilik ve planlı çalışma sistemine sahip belediyeler, belediye tipi beton dubaları kaldırım kenarlarına uygularlarken, Bolu Belediyesi ise Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmasındaki tutarsızlığı duba uygulamasında da sürdürüyor.

İsmet Paşa Caddesinin bir bölümünde kaldırımlara döşenen beton dubalar, caddenin geri kalan kısmında ise yola monte edilmiş durumda. Bolu’da beton duba uygulaması yapılan caddelerde de durum İsmet Paşa Caddesinden farklı değil. 

Kendisine bağlı Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı kaldırım, yol ve göbek çalışmalarındaki kafa karışıklığı beton duba uygulamasında da ortaya çıkarken, tüm bu çalışmalardan sorumlu isim olarak Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’ın olması da dikkat çekiyor.

Beton dubaların yola konulmasına tepki gösteren vatandaşlar ise, Bolu Belediyesi vatandaşına tuzak mı kuruyor? diye soruyor. Beton duba ile döşenen yolda ilerlerken karşısına çıkabilecek; yaya, küçük evcil hayvan veya üstüne gelen araçtan korunmak için ani manevra yapmak zorunda kalacak sürücünün kaçınılmaz bir şekilde bu dubalara çarpacağını söyleyen vatandaşlar, böylesi bir durumda oluşacak maddi hasarı kimden tahsil edeceklerini de merak ediyorlar.

Şehircilik anlamında bilgi ve birikime sahip Belediyeler beton dubaları yandaki resimde görüldüğü üzere şehrin estetiğine de değer katacak şekilde  kaldırım üstlerine monte ederken, Bolu Belediyesi ise alttaki resimlerde de görüldüğü üzere her cadde ve sokakta farklı uygulamalar yapıyor. Özellikle yol kenarlarına yaptığı uygulamalar ise araçlar için tehlike oluşturduğundan sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler