Biz değil, kendisi öyle diyor

Biz değil, kendisi öyle diyor Biz değil, kendisi öyle diyor
A- A+

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’un AK Parti çizgisinden ziyade aşırı İslamcı STK ve tarikatların adayı olarak ortaya çıktığı iddialarını adeta güçlendiren her gün yeni bir paylaşımı ortaya çıkıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “nefret” ettiğini paylaşımıyla ifade etmeye çalışan Demirkol’un, AK Parti’nin mi yoksa aşırı İslamcı STK ve Tarikatların mı adayı olup olmadığı iddialarını yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika ziyareti öncesi kendisine sorulan Suriye’deki iç savaşla ilgili soruya verdiği “ABD’de yapacağımız görüşmelere göre adım atarız” cevabına Demirkol’un öfkesi, paylaşımına yansımış.

Sosyal medya platformu Facebook’daki hesabından “Klavye Mücahitleri” adlı grubun bu konudaki paylaşımına destek verdiği için paylaşan Demirkol, Erdoğan’a öfkesini de El Kaide ve IŞİD gibi küresel cihatçı örgütlerin ideolojik köklerinin temelini oluşturan dinî-politik doktrin olan "Selefi cihatçılığın babası" olarak kabul edilen Seyid Kutub’un sözüyle dile getirmiş.

Klavye Mücahitleri Grubunun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki vermek amacıyla paylaştıkları Seyid Kutub’un; “Batılılardan nefret ediyorum, Amerika’dan nefret ediyorum; ama daha çok Amerika’nın vicdanına sığınan Müslümanlardan nefret ediyorum” sözlerine destek amacıyla paylaşan AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol, böylelikle öfkesini de tepkisini de sosyal medya hesabından dile getirmiş.

Seyid Kutub kimdir: 

Mısırlı yazar, eğitimciİslam alimi, Kutubculuk fikrinin babası, devrimci ve şair. 1950'lerde ve 1960'larda Mısır Müslüman Kardeşler'in önde gelen üyelerinden biriydi. 1966'da Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdülnasır'a suikast planlamaktan suçlu bulundu ve asılarak idam edildi. El Kaide ve IŞİD gibi küresel cihatçı örgütlerin ideolojik köklerinin temelini oluşturan dinî-politik doktrin olan "Selefi cihatçılığın babası" olarak kabul ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

3 yorum yapılmış

  • Ali (1 ay önce)
    Tarikatci olunca belediye başkan adayı olunmuyormu ? LGBT li olsaydı özgür bir ulkede yaşıyoruz derdiniz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    El Kaide , IŞİD, DEAŞ gibi terör örgütlerinin kurucusu ve finansörü ABD '-dir. Bunu tüm dünya ülkeleri biliyor ve dillendiriyor. Seyyid Kutub ile hiçbir fikri, ideolojik ve dini bağı olmayan terör örgütlerinin ismini onunla birlikte anmak ancak abesle iştigaldir. Ayrıca Muhammed Emin Demirkol Ak Parti'-nin Bolu Belediye Başkan adayıdır, ismini cemaat,dernek ve vakıflar ile öne çıkararak amacınızın ve gayenizin ne olduğu gayet açık. Ama boku halkı bu beyhude çabalarınızı sadece gülerek izlemektedir ve sandıkta gereken cevabı verecektir emin olun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Furkan erdem (1 ay önce)
    O kadar belli ediyorduki bu tweetler daha başlangıç araştırılması lazım demirkolun daha fazlası olabilir seçilirse bolu için bir beka meselesi haline gelebilir.
    %29
    %71
    Yanıtla
Manşet haberler