Özcan arsayı neden sattığını açıkladı

Özcan arsayı neden sattığını açıkladı Özcan arsayı neden sattığını açıkladı
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dar gelirli aileler için düşündüğü sosyal konut projesinin neden yapılamadığını ve arsanın ne için satıldığını açıkladı. Özcan, “İl Bank emeklilerin parasını göndermediği için arsayı satmak zorunda kaldım” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gazeteciler Faruk Çidem ve Hüseyin Aykan’ın sunduğu canlı yayın programına katıldı. Rakiplerinin her platformda eleştirdiği “sosyal konut” projesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Özcan, arsayı neden sattığını da açık yüreklilikle anlattı.

MALİYETLER PROJEYİ AMACINDAN ÇIKARDI

Projeyle ilgili ihaleye çıkıldığını ancak sorunlar yaşandığını belirten Özcan, “Benim projelerim arasında yer aldığını söyledikleri “Sosyal konut” projemi yapmadı diyorlar. Sosyal konut benim seçim vaatlerim arasında yoktu. Seçildikten sonra bir arsa bulduk. İhalesine bile çıktık. Ama ihaleyi alan firma FETÖ iltisaklısı ortağı yüzünden Gaziantep’in bir belediyesi tarafından ihale yasaklısı haline getirilmiş. Bu yüzden imzayı atamadık. İyi ki de atamamışız çünkü o paraya o işi yapması mümkün olmayacaktı. İş de yarım kalacaktı. 

Bugün neden yapmıyorsunuz diyorlar. Daireler 125 metrekare olacaktı. Şuan yer bedeli hariç yapım bedeli 1 dairenin 2,5 milyon tutuyor. 2.5 milyon liraya 2 asgari ücretli çalışan burayı alabilir mi? Biz onları yaptık diyelim. Kim alacak? Bolu’da parası olan insanlar yatırım amaçlı alacak” dedi.

“EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ MAĞDUR OLMASIN DİYE SATTIK”

Arsayı satma nedenlerini açıklayan Özcan, “Arsayı 13 milyon liraya aldık. 158 milyon liraya sattık. Neden sattığımızı da söyleyelim. EYT çıktı. EYT ile ilgili İl Bank belediyelere, “ben bu parayı kişilerin hesabına bir kere de yatıracağım” dedi. Hızlı davranın dediler. Biz de İl Bank’ın gönderdiği yazıyı emekli olacaklara gönderdik. Biz de emekli olan yaklaşık 140 personelimizin kıdem tazminatlarını hesapladık ve banka hesap numaralarını gönderdik. 10 Şubat’ta bu para hesaplarına yatacaktı. 6 Şubat’ta deprem oldu. Deprem bölgesine gittiğimde her yerin yıkıldığını görünce “İl Bank bu parayı bize göndermez” dedim. 20 Şubat’ta bize İl Bank parayı veremeyeceğine dair yazı gönderdi. Ama insanlar da emekli oldu. Karşımıza 80 milyon liralık kıdem tazminatı yükü çıktı. Benim bu parayı insanlara vermem gerekiyordu. Bizim kredi notumuz çok yüksek olmasına rağmen bankalar da kredi vermiyordu. Emekçi kardeşlerimiz mağdur olmasın diye arsayı satarak alın terlerini ödedim. Biz belediyeye çok fazla yer de kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 ay önce)
    Sadece konut yapılacak arsayı değil ki, Karacasu da Orman Bölge Müdürlüğü'-nden hibe ile belediyeye geçen arsanın belli bölümünü ve 18 uygulamasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü marifeti ile belediyeye kazandırılan arsalar da ihale ile parsel parsel satıldı. Bunlar ne için satıldı? Bu kaynaklar nereye ve hangi projeye aktarıldı???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Arsayı kim aldı bir de onu açıklasaydınız sayın başkan. Mülteci mülteci Suriyeli Suriyeli diye diye Türkiye gündemini meşgul ediyorsunuz ama arsayı arap kökenli bir İspanya vatandaşının aldığını söylemiyorsunuz. Burası için çizdirdiğiniz projeyi hangi firma ve kim aldı? Kaç para ödendi? Şimdi bu para boşa gitmiş olmadı mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler