Biz işin içinden çıkamadık, siz hesaplayın..!

Biz işin içinden çıkamadık, siz hesaplayın..! Biz işin içinden çıkamadık, siz hesaplayın..!
A- A+

Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi Üyelerinin aylık maaşlarının 8 bin liradan 13 bin liraya çıktığı haberimiz sonrası son günlerde Bolu’da en çok konuşulan konu İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Yaşar Yüceer’in aldığı maaş oldu. 

Başkan Yüceer’în aylık olarak aldığı 18 bin lira maaşının içerisinde; huzur hakları, İl Özel İdaresi’nin iştiraklerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği huzur hakları bulunuyor. Ayrıca Yüceer’in Özel Kalem Personeli ve şoförünün maaşının yanında makam aracının yakıt ve diğer giderleri hesaplandığında aldığı maaş ve giderleri, birçok İlçe Özel İdaresine yıllık aktarılan paralardan fazla tutuyor.

Öte yandan İl Genel Meclisi Üyelerine 2023 yılında yapılacak maaş zammının yanında diğer huzur haklarına yapılacak artışlar da hesaplandığında İGM Başkanı Yaşar Yüceer’in 2023 yılında aylık olarak alacağı paranın 26 bin lira civarında olacağı kulislerde konuşulan iddialar arasında bulunuyor.

Gündem az ama toplantılar 1 hafta sürüyor..!

Bolu büyüklüğündeki İl Genel Meclislerinin iki güne sığdırdığı Meclis ve Komisyon çalışmaları Yaşar Yüceer’in Başkanlığındaki Bolu İl Genel Meclisinde kanunun kendilerine tanıdığı en üst limit olan bir haftaya yayılıyor. Her ayın ilk haftasında her gün toplanan Meclis ortalama 15 dakika gibi bir sürede biterken, Komisyonlarda her gün toplanarak ellerindeki konuları haftaya yayıyorlar. Ay sonu ise İl Genel Meclisi Üyelerinin alacağı Meclis toplantısı ve Komisyon çalışmaları huzur hakları da toplantı gün sayısına göre hesaplandığı için, ortaya ciddi rakamlar çıkıyor.

İGM Başkanı Yaşar Yüceer’in aylık toplanan İl Genel Meclisinin haftada iki güne yayması ve Komisyon çalışmalarını da toplantının olduğu günlerde yapması olasılığı varken, kanunun tanıdığı en üst limit olan hafta boyu çalışma sistemini değiştirip değiştirmeyeceği ise merak ediliyor.

Türkiye’de Komisyon Üyesi olan tek Başkan..!

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer sadece Meclisin çalışma takvimi olarak değil, görev aldığı Komisyon Üyeliğinde de bir ilk Türkiye’de gerçekleştiriyor. Türkiye’deki diğer İl Genel Meclisi Başkanları İhtisas Komisyonlarında görev almazken, Başkan Yüceer İmar Komisyonunda görev almayı tercih ediyor. Emekli eğitimci olan Başkan Yaşar Yüceer’in, mesleki anlamda bir bilgisi olmadığı İmar Komisyonunda yer alması Türkiye’de tek örnek olduğu siyasi kulislerde iddia ediliyor. 

Yaşar Yüceer; İl Genel Meclisi Başkanlığı, İl Özel İdaresi iştiraki Bolöztur A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Üyeliği, BEKAB Üyeliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeliği ve Bolu Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti Üyeliği gibi birçok görevi bulunuyor.

Yoğun bir çalışma temposu olan İGM Başkanı Yaşar Yüceer kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması için yoğun temposuna rağmen son olarak da geçtiğimiz günlerde kurulan Yeniçağa Organize Sanayi Müteşebbis Heyetinde de görev aldı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler