Bolu Halkı cevap bekliyor

Bolu Halkı cevap bekliyor Bolu Halkı cevap bekliyor
A- A+
Reklam

Temmuz ayında Kurban Bayramı sonrası kanlı ishal, mide bulantısı şikayetleriyle başlayan zehirlenme vakalarında bir kişi yaşamını yitirirken 148 kişi zehirlenirken, Ekim ayında da Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy’de sebebi belirsiz bir şekilde yüzlerce balık ölümü yaşandı. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen her iki olayla ilgili ölümlerde ihmal olup olmadığına dair kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılmadı.

Soruşturulanlar, soruşturma yapınca..!

Hatırlanacağı üzere; 6 Temmuz tarihinde Yuva Köyü’nde; kanlı ishal, mide bulantısı şikayetleriyle başlayan zehirlenme vakaları sonrası Eyüp Ertem isimli vatandaş hayatını kaybetmiş çoğu yoğun bakımda tedavisi yapılan 148 vatandaşımız da hastanelere kaldırılmıştı.

Yaşanan bu felaket sonrası açıklama yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Bu hastalığa sebebiyet veren bulgularla alakalı da su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu, kesin sudan kaynaklandı. Onların numuneleri de alınıyor. Ancak burada başka bir karışım veya farklı bir şeyden su etkilenmiş olabilir mi o noktada araştırmalar devam ediyor.  Ayrıca idari ve adli süreç başladı. Adliye kendi araştırmalarını yapıyor. Bizler de kendi araştırmalarımıza başladık. Onun sonucunu da göreceğiz” demişti.

Aradan 5 aya rağmen ne idari ne de adli soruşturmalarla ilgili sonuç açıklanmadı. Sudan kaynaklandığı iddia edilen zehirlenme sonrası ortaya atılan birçok iddia cevapsız kalırken, özellikle Bolu’da idari soruşturmayı yürütenlerin, bu felaketin önüne geçmesi gereken kurumlarda görevli kişilerle aynı isimler olması ise dikkat çekiyor.

Balıkların öldüğü sulardan aylardır içiyoruz..!

Bolu’nun içme suyunu karşılayan Gölköy’de ise yaşanan balık ölümlerinin üzerinden bir ay geçti. Gölköy’de yapılan balık avcılığı yarışması ile eş zamanlı başlayan ani balık ölümleri sonrası da ortaya birçok iddia atılmış, ama bu iddialarla ilgili yine açıklayıcı bir cevap Bolu Halkı alamamıştı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç yine o zaman gazetecilere, balık ölümlerinin neden kaynaklandığını tam bilemediklerini söyleyerek, "Şu anda İl Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli orada araştırma yapıyor. Numuneler alındı. Bunların tahlil ve araştırmaları laboratuvarlarda yapılacak. Ona göre sonuç ortaya çıkacak" İfadelerini kullanmıştı.

Gözler Vali Erkan Kılıç’ta..

Her iki olayda da canlı ölümleri gerçekleşmesine karşılık aradan geçen aylara rağmen resmi bir açıklama yapılamadı. Yerli ve milli otomobilini üreten, yurt dışına İHA’lar, SİHA’lar satacak kadar teknolojisini geliştiren, tıp dünyasında uluslararası söz sahibi olan bilim adamları yetiştiren Türkiye’de aylardır iki kap su numunesinin tahlil sonuçlarının çıkmamasına bir anlam verilemiyor. Ayrıca bilim Bolu’da çaresiz mi kaldı? Sorusunu akıllara getiriyor.

Bolu Halkı konuları yakından takip ettiğini söyleyen Bolu Valisi Erkan Kılıç’tan net bir açıklama beklerken en önemli beklenti ise; Yunus Ertem adlı vatandaşımız başta olmak üzere yaşanan ölümlerde ve zehirlenme vakalarında ihmali olan isim veya isimlerin açıklanarak, ceza almasını istiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler