Bolu Halkı Yaşar Hocadan cevap bekliyor

Bolu Halkı Yaşar Hocadan cevap bekliyor Bolu Halkı Yaşar Hocadan cevap bekliyor
A- A+

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yıllardır kiralama hakkı Bolu İl Özel İdaresi’nin elinde olan Abant’taki tesisler bir bir elinden alınırken, iktidar temsilcilerinin bu gelişmeyi çaresiz bir şekilde seyrettiklerini ve ses çıkarmadıklarını eleştirdiğimiz haberimiz sonrası ortaya çıkan bir paylaşım, Bolu Halkının kandırıldığımı sorusunu akıllara getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in 29 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabından Bolululara müjde olarak duyurduğu paylaşımında; Abant’taki taşınmazların kira gelirlerinin İl Özel İdaresinde kalacağı ilan edilmiş.

Yüceer konu ile ilgili yaptığı paylaşımda kira süresi biten taşınmazların kiralarının yine İl Özel İdaresi tarafından yenileceğini duyuruyor.

Göreve geldikten sonra İl Özel İdaresi’nin gelirlerini arttırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Yüceer, o zaman Bolu Halkına kazanım olarak duyurulan bugün ise tamamen bir kandırmacadan ibaret olduğu ortağa çıkan konu ile ilgili dönemin iktidar temsilcilerine de teşekkür ediyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer 29 Aralık 2020 tarihinde basına da haber konusu olan müjdesi için; “1954 yılında yapılan yasal düzenlemeyle Abant’ta bulunan taşınmazların mülkiyet hakkı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne verilmişti. Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin ile yaptığımız istişareler sonucunda söz konusu taşınmazların kiralama hakları İl Özel İdaremize kalmıştır. Dolayısıyla Abant’ta bulunan taşınmazların kiraları yine İl Özel İdaremizce tahsis edilecek olup, kira süresi sona eren taşınmazların kira süreleri yenilenecektir. Bizler göreve geldiğimiz gündem bu yana İl Özel İdaremizin gelirlerini artırmaya yönelik birçok çalışmaya imza atmış bulunmaktayız. Abant’ta bulunan taşınmazların kira gelirlerinin Milli Parklara devri gibi bir şey söz konusu değildir. Bu konunun çözüme kavuşmasını sağlayan başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin olmak üzere, Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye, İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a, tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum...” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün ise Yüceer’in müjde olarak duyurduğu Abant’taki taşınmazların kira gelirlerinin bundan sonra İl Özel İdaresi’nde kalmaya devam edeceği açıklamasının gerçek dışı olduğunu Bolu Halkı şaşkınlıkla izliyor.

Şimdi Bolu Halkı soruyor; “İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, popülist politika olsun diye Bolu Halkını kandırdı mı, kandırmadı mı? Yoksa açıklamayı yaptığı dönemde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan hemşerimiz Fatih Metin’in görevden alınması sonrası siyasi ve bürokratik gücümüz yetersiz geldiği için mi Abant’taki mülklerimiz bir bir elden çıkıyor?

Bolu Halkı bu iki basit sorunun cevabını İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’den duymak istiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler