“Bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir”

“Bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir” “Bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir”
A- A+
Reklam

Bolu'da sabah 09.01'de merkez üssü Mesciçele köyü olan 4.1 şiddetinde (AFAD depremin şiddetini 3.9 olarak açıkladı) deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen depreme birçok vatandaş uykuda yakalandı.

Bu sabah Bolu'da meydana gelen deprem AFAD'a göre 3.9 büyüklüğünde oldu. Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğü 4.1 olarak paylaştı. İlimizde önceki gün de 3.6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

Valilikten açıklama…

Deprem sonrası Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken; “Bugün saat 09.01’de merkez üssü Bolu Merkez Yeşilçele köyü olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem dolayısıyla kurumlarımıza bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimizce saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Naci Görür uyardı..!

Öte yandan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah Bolu'da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmede bulundu.

Görür, sosyal medya hesabından "Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kocaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler