Bu oyuna gelmeyeceğiz..!

Bu oyuna gelmeyeceğiz..! Bu oyuna gelmeyeceğiz..!
A- A+
Reklam

Belediye Başkanlığı dışında her işi yapan son günlerin sosyal medya fenomeni Tanju Özcan, bu sefer de Bolu’da yüzyıllardır süregelen barış ve kardeşlik iklimine mi göz dikti?

Göreve geldikten sonra Terminal kavşağında bulunan üst geçidin duvarlarına vefat etmiş siyasi parti liderlerinin resimlerini izinsiz bir şekilde çizdiren ve müdahale edilince de aynı mantıkla Karaçayır Murat Canbaş Caddesinde bir kavşağa yine geçmiş siyasilerin resimlerini asan Tanju Özcan, turizm şehri Bolu’nun en önemli ve dışarıdan gelen turistlerin en çok kullandığı noktalara Bolu ile ilgili görseller yerine siyasi materyaller kullanmayı tercih ediyor.

Alt geçitler, kavşaklar derken şimdi de AK Parti İl Başkanlığı binasının tam karşısına seçimlerden önce Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile toplumun her kesimine uyguladığı baskı ve hangi dine mensup olursa olsun inançlı insanlara yaptığı zulüm ile hatırlanan İsmet İnönü’n resimlerini yaptırma çalışmasını bitirdi.

Ezanın aslı olan Arapça okunmasının ve Kur’an öğrenmenin yasaklandığı, Hristiyan ve Musevi vatandaşların baskı gördüğü, etnik kimliklerinden dolayı vatandaşlarımızın isimlerinin ve köy adlarının değiştirildiği, buna direnenlerin ise yerlerinden yurtlarından edilerek sürgüne gönderildiği bir dönemim adı olan tek parti döneminin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’n resimlerinin ısrarla Bolu’da duvarlara yapılması vatandaşın da tepkisini çekiyor.

Tarihi Stadyumun ortaya çıkartılarak turizme kazandırılması çalışmalarının yapıldığı bölgedeki duvara hiç gerek yokken resim çizilmesi, çizilmesi ihtiyaçsa bile Atatürk ile Türk Bayrağı resimlerinin yapılması gerekirken İsmet İnönü’n resminin yapılmasının ise masum bir hareket olmadığı vatandaşlarca iddia ediliyor.

Baskı ve zulüm döneminin “Milli Şefi” İsmet İnönü’nün ısrarla Bolu Halkına dayatılmasındaki mantığı anlayamayan vatandaşlar, özellikle İsmet İnönü’nün resminin AK Parti İl Başkanlığı binasının karşısına samimi duygularla çizilmediğini ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri öncesi başlanılan resim çalışması seçim çalışmaları boyunca sürerken, çalışmalar seçimden sonra tamamlandı. Açıklamaları ve paylaşımları ile toplumda kutuplaşma ve ayrıştırmaya neden olacak söylemelere imza atan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, resimlerin olduğu duvarın önüne araç park edilmemesi için büyük bir hassasiyet göstererek, önlem aldığı da görülüyor.

Vatandaşların merak ettiği bir konu ise vefat etmiş onlarca Cumhurbaşkanı varken İsmet İnönü ve neden AK Parti İl Başkanlığının karşısına bu çalışma yapıldı?

İzzet Baba’ya saygısızlık

Sadece CHP’liler açısından bir değer taşıyan İsmet İnönü’n resimleri üzerinde bu kadar dayatmacı ve titiz çalışmalar yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’nun manevi Babası İzzet Baysal’a karşı ise duyarsız kalmayı tercih ediyor.

İzzet Baysal Caddesi üzerindeki İzzet Baysal Heykelinin bakımsız hali İzzet Baysal Şükran Günlerinde yerel basında gündeme gelmesine karşılık, bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Yine Terminal bölgesinde Paşaköy Kavşağındaki İzzet Baysal resminin de solmuş ve yazılarının silinmiş olmasına tepki gösteren Bolu Halkı ve yerel basına karşı kör, sağır, dilsiz olan Tanju Özcan, İsmet İnönü’n  hassasiyeti ise samimi bulunmuyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler