Kabul edilecek mi?

Kabul edilecek mi? Kabul edilecek mi?
A- A+
Reklam

16 Mayıs 2022'de yapılan Belediye Meclisi toplantısında el kaldıran AK Partili Meclis Üyesi Hacer Çınar'a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a verilen bir yıllık geçici ihraç cezası bugün sona erdi.

Cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün itibariyle CHP'ye tekrar dönerken, geri dönüşüyle ilgili de Twitter hesabından açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabında Başkan Özcan; “Bugün 13 Haziran 2023. Türkiye’de sabahın köründe gidip CHP’ye üye olan başka birisi yoksa, en taze CHP’li benim demektir. Gerçekleri söylediğim için 1 yıl süre ile ihraç edildim. Bu süre içerisinde dimdik durdum. Sonuçta Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi kalarak evime geri döndüm. Ama gerçekleri konuşma huyumdan hala vazgeçemedim. Doğru söylemenin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu daha iyi anladım.” İfadelerini kullandı.

Süreç nasıl işleyecek?

Bundan sonraki aşamada ise CHP Genel Sekreterliği'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıp ihraç süresinin dolduğunu ve Özcan'ın yeniden partinin asli üyesi olduğunu bildirmesi gerekiyor.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı eleştirilerle sık sık gündeme gelen ve basında yaptığı çıkışlarla Parti içi muhalif grubunda yer aldığı bilinen Tanju Özcan’ın geri dönüşünü CHP Genel Merkezi’nin kabul edip etmeyeceği ise merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler