Cem Evi’ni istiyormuş

Cem Evi’ni istiyormuş Cem Evi’ni istiyormuş
A- A+
Reklam

Geçtiğimiz hafta Bolu Belediyesi Meclisi’nde “Cem Evi’nin yapımını Alpağut Mahallesi Muhtarı istemiyor” tartışmalarını ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamalarını noktasına virgülüne dokunmadan haber yapan yerel basın, günah keçisi oldu.

Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema BostancıCem Evi yerine dair yaptığı itiraz sonrası “Mahalle Muhtarı Cem Evi’ni istemiyor”  yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Muhtar Bostancı; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın; Muhtarlığın yaptığı itiraza ilişkin, “Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarının, itirazı bu. ‘Ben burada Cem Evi istemiyorum’  diyor” açıklaması ve akabinde Muhtarın isteği doğrultusunda oy kullanan AK Parti Bolu Belediyesi Meclis Üyelerini de “Cem Evi’nin yapılmasına karşı çıkıyorlar” şeklinde kamuoyunun önüne atmasını görmezden geldi.

İşi çıkmaza sokarak algıyı bu yönde yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan tek kelime bahsedemeyen Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı, yaptığı yazılı açıklamada; “Alpağut Mahalle’mizde yapılması planlanan cem evine dair, ‘Mahalle muhtarı Cem Evini istemiyor’ yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle hassas bir konuda yanlış anlaşılmak beni fazlasıyla üzmüştür. Belediyemiz tarafından cem evi yapılması için önerilen yerin Alpağut mezarlığının içinde ve küçük bir alanda olması nedeniyle daha uygun bir yer bulunması gerektiğini, itirazımın da alevi dostlarımızın fikirleri ve istekleri doğrultusunda olduğunu belirtmem gerekir.

Bu ifademiz aslında mahallemizde uygun bir alan seçilme gayretimizdendir. Bu yönde belediyemize önerilerimiz de olmuştur ancak uygun görülmemiştir. Belediyemiz ve muhtarlık arasındaki diyaloglarımız cem evi için arayışlarımız sürerken basına yansıyan manşetler yanlış anlaşılmamıza sebep olmuştur.

Ben Sema Bostancı, yaşamım boyunca insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yaşadım kimseye din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadım, yapmam da. Bahsi geçen cem evi ile ilgili basınımızın da atladığı bir noktayı açığa kavuşturmak isterim. Bu mesele kamuoyuna ‘gerçekleşmeyecek bir proje’ gibi yansıtılmış olsa da Belediye Meclisimizden oy çokluğu ile geçmiştir. Yaşanılan yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileyeceğim her bir alevi dostuma haber vermek isterim ki mahallemize cem evi yapılacak olup çokta büyük zenginlik katacaktır. Son olarak insan sevgimle, insan hak ve özgürlüklerine saygımla demokrasi bilincimle işimi layıkıyla yapmaya devam edeceğimi saygılarımla beyan ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler