CHP’li Cumhurbaşkanı olursa hayalini açıkladı

CHP’li Cumhurbaşkanı olursa hayalini açıkladı CHP’li Cumhurbaşkanı olursa hayalini açıkladı
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisinde yaptığı açıklamada; ülkenin başına CHP’li bir Cumhurbaşkanı gelirse hayalini kurup yapmak istediği düşüncesini açıklayınca; muhafazakar kesimin CHP’nin tek başına iktidar olduğu dönemler için “cami ve mescitleri sattığı”, “camileri kapatarak ahır yaptığı” siyasi iddialarını yeniden hatırlattı.

Fakat Özcan’ın hayali bu iddiaların tam tersine, özellikle iktidara mensup AK Partili Belediyelerin sık sık uyguladığı bir yöntemi, muhalefet partisine mensup Belediye Başkanı olması nedeniyle kurduğu anlaşıldı.

Meclis ayı Bolu Belediyesi Meclisi birinci oturumu gündeminde olan; Sandallar, Paşaköy, Çıkınlar ve Karamanlı Mahallelerindeki camilerin bulunduğu arsalardaki Bolu Belediyesine ait çeşitli büyüklükteki hisselerin 5 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığının kullanımına verilmesi teklifi, Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

Oylama sonrası Başkan Özcan; diğer il belediyelerinde de böyle bir durumun olduğunu, iktidara mensup bazı Belediyelerin cami yerlerindeki bu hisselerini vergi, SGK gibi borçlarına karşılık ya Diyanet İşleri Başkanlığına ya da ilgili kuruma sattığını söyledi.

Hem Bolu Belediyesi’ni rahatlatacak hem de Diyanet İşleri Başkanlığını cami alanlarında tek başına sahip yapacak önerisini Eylül Ayı Bolu Belediyesi Meclis toplantısında Meclis Üyelerine bir hayali olduğunu söyleyerek açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “5 sene sonra bugün, Ben bu koltukta oturursam, CHP’li bir de Cumhurbaşkanı olursa zaten ben bu arsaları vergi borcuna falan sayarım. Veya AK Partili veya MHP’li kim bu koltuğa oturursa otursun aynı uygulamayı yapacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler