Doktorlar neredeyse 7/24 çalışacaklar

Doktorlar neredeyse 7/24 çalışacaklar Doktorlar neredeyse 7/24 çalışacaklar
A- A+

Ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi noktasında seslerini duyurabilmek adına 2021 ve 2022 yılında iş bırakma ve eylemlerle geçiren doktorlar, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin hazırlanan ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin 12 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yürürlüğe girmesi sonrası performans yükseltmeye başladılar.

Hatırlanacağı üzere alınan iş bırakma eylemleri sonrası randevusu olan özellikle yaşlı hastalar ciddi sıkıntı yaşamış, doktorlar dışındaki sağlık personeli de günlerce eylemler nedeniyle muayene olamadıkları için tepki gösteren hastalarla karşı karşıya gelmişlerdi.

Ek Ödeme Yönetmeliği’nin yaz mevsime gelmesi nedeniyle Ağustos ayın da bir çoğu tatilde olan doktorlar, Eylül ayıyla birlikte mağdur olan hastaların adeta gönüllerini almak istercesine gece gündüz çalışmaya başladılar. 

Geçtiğimiz aylarda sadece haftada bir iki gün akşam ortopedi polikliniği hizmet verirken, Yönetmelik sonrası Ortopedi, Göz ve K.B.B. Poliklinikleri de hizmet vermeye başladı. Alınan bilgiye göre akşam poliklinik yapabilmek için diğer branşlardaki doktorların da hazırlık yaptıkları öğrenildi

Hafta içi akşamları 17.0/20.00 saatleri arasında bazı polikliniklerde ise Cumartesi günleri 09.00/12.00 saatleri arasında hizmet verilmeye başlandı. Hatta görseller hazırlayarak sosyal medya üzerinden hastalara akşam ve cumartesi günleri de çalıştıklarını duyurmak isteyen doktorların bu fedakarlıkları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Ulu Önder Atatürk’ün Türk Hekimlerinin önem ve değerini vurguladığı “Beni Türk Hekimlerine emanet edin” sözünü hatırladıklarından mıdır bilinmez ama 2022 yılında eşyalarını toplayarak yurtdışına gitme yolları arayan, özel hastanelere geçen ve hatta emekli olan birçok doktorun da tekrar Devlet hastanelerine geri dönmeyi düşündükleri ifade ediliyor.

Polikliniklerde baktıkları hasta sayısı ile performansları yükselen ve yükselen performansa göre de aldıkları maaşları artan doktorların bilindiği üzere Yönetmelik sonrası maaşları; Uzman doktorlar için ortalama 27 bin, pratisyen doktorlar için ortalama 20 bin lira olmuştu. Uzman hekimler için performans üst sınırı 35 ya da 65 bin lira arasında değişiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler