“Fabrikasının ruhsatı yok diyorlar..!”

“Fabrikasının ruhsatı yok diyorlar..!” “Fabrikasının ruhsatı yok diyorlar..!”
A- A+

AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu’nun Semerkant Mahallesi Semerkant Caddesi ile Akıncı Sokak kesiminde atıl vaziyetteki Burhan Çelik'e ait tarihi konağın değerlendirilmesi yönündeki teklifi sonrası adeta deliye dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, iş insanı Burhan Çelik’e verdi veriştirdi.

Başkan Özcan’ı hiç bu kadar öfkeli görmemiştik

Mecliste Konyalıoğlu tarafından tarihi konağın gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mülk sahibi iş insanı Burhan Çelik’e mesaj gönderdi. 

Özcan; Almış adam Taşhanı, yapmıyor. O binayı ortadan kaldırma şansımız yok. Tescilli bir yapı. Bunu bize 10 yıllığına kirala, bakımını yapalım, ya butik otel olarak kullanalım ya da yöresel yemeklerin yapılarak ikram edildiği bir yer olarak kullanalım diye kendisine teklifte bulunduk. Amacımız atıl kalmasının önüne geçmekti. Ama adam ne yapıyor ne yaptırıyor. Ondan sonra da Müfettiş gelip, “Sen bazılarıyla uğraşmışsın” diyor. Şimdi bununla uğraşılmaz da neyle uğraşılır?” diye konuştu.

Açıklamasına sertlik seviyesini arttırarak devam eden Başkan Özcan; “Semarkant Mahallesindeki mülkiyeti Burhan Çelik’e ait eski yapıyla ilgili Meclis Üyemiz Selami Konyalıoğlu söylediklerinde son derece haklı. Zatı muhteremle kaç defa konuştum. Biz buna geçen dönem ceza da yazdık. Bu binanın içinde yangın da çıktı. Tuhaf bir adam. Ama Ben kendisiyle yakından ilgileneceğim. Meclis Üyemiz Alaaddin Bey siz O’na Benim selamımı söyleyin. Zaten oradaki fabrikanın ruhsatı da yok diyorlar, onu bir kontrol edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Eski Başkan FETÖ’cü değilim pankartı asmış”

İş insanı Burhan Çelik’in Abant kavşağı D-100 Karayolu üzerinde bulunan fabrikasının duvarında asılı olan pankartla ilgili yaşadıkları sıkıntıyı da anlatan Başkan Özcan, fabrikanın duvarına 15 Temmuz sonrası dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından “Ben FETÖ’cü değilim” mesajı vermek için pankart asıldığını iddia etti. 

Özcan; “Eski Belediye Başkanı, Adamın Abant kavşağı D-100 kenarındaki fabrikasının duvarına Tayyip Erdoğan’ın resmini asmış, sesini çıkartamamış. Darbenin ardından aradan 5 yıl geçmiş, Cumhurbaşkanımızın resmi solmuş, yırtılmış ve kaldır şunu diyoruz, kaldırmıyor. Kaldıramam, korkuyorum diyor. O zaman sana buradan ilan reklam vergisi keseceğim dedim. Ben Cumhurbaşkanının resminin orada olmasına karşı değilim. Ama pankart solmuş ve yırtılmış. Gelen geçen tuhaf karşılıyor. Eski Belediye Başkanı “Ben, FETÖ’cü değilim” diye mesaj vermek için 250 metre boyunda pankart asmış. Tamam güzel, mesajı almış O da. Adama bunu bile kaldırtamadık. O yüzden gereğini yapacağım” dedi.

Burhan Çelik kimdir?

Hükümetin özelleştirme politikaları kapsamında Kamuoyunun ORÜS olarak bildiği Karacasu’daki fabrikayı 2004 yılında özelleştirme idaresinden satın alarak Bolu gündemine gelen iş insanı Burhan Çelik, Karacasu’nun tam ortasındaki yaklaşık 300 bin metrekare turizm alanını mezbelelik bir durumda elinde tutuyor.

Konyalıoğlu’nun gündeme getirdiği Bolu’nun kavşak noktalarından Semarkant Mahallesindeki tarihi konak, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 09.01.1990 tarih ve 1006 sayılı kararı ile tescillendi.  

Mülkiyeti Çelik Ahşap Sanayinin sahibi Burhan Çelik’e ait olan tarihi konakta Bolu kamuoyunun da yakından bildiği üzere 2020 yılında da ciddi bir yangın çıkmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler