İşçinin aylık bin lira kaybı var

İşçinin aylık bin lira kaybı var İşçinin aylık bin lira kaybı var
A- A+

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımı ile eleştirdiğimiz Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sadece Belediye çalışanlarına ödediği aylık maaş değil, hak ettikleri yemek ücretlerinde de kısıntıya gittiği ortaya çıktı.

Kendi işçisine aylık 6 bin 297 lira maaş verdiğini unutarak, asgari ücret için 7 bin 785 lira altına imza atmayacağını açıklayan Türk İş Başkanını işçinin alın terini çalmakla suçlayan Özcan’ın, işçi hakları savunuculuğunun sadece sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında kaldı.

Belediye çalışanlarının yemek ücretlerine yapılan düzenlemeyle günlük 13 liradan, 55 liraya çıkartılması sonrası işçinin hakkı olan bu artışı Bolu Belediyesi işçilerinin maaşlarına yansıtmayan Özcan, işçisine yemek ücreti olarak günlük 13 lira vermeye devam ediyor.

Yemek ücretlerinde yapılan artış sonrası Belediyeler, İşçi Sendikalarıyla yaptıkları ek protokollerle bunları maaşlara yansıtırlarken, bazı Belediyeler de yaptıkları protokollerle yılbaşından itibaren zamlı yemek ücretlerini geçmiş ayları da ödeyecek şekilde vermeyi taahhüt ettiler.

Bugüne kadar Belediye İş Sendikası ile protokol yapmayan veya ödemediği yemek ücretlerini ödeyeceğini yazılı olarak taahhüt etmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ekonomik krizin ve yüksek enflasyonun işçiyi ezdiği bir dönemde Belediye işçisine destek olmak yerine, mağdur olmalarına neden oluyor.

İki aydır zamlı yemek ücretini işçisine vermeyen Başkan Tanju Özcan’ın, bu duyarsızlığı nedeniyle bir işçinin iki aylık kaybı, 2 bin lira olarak ifade ediliyor.

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler