“İzzet Baysal'ın hayrına hürmet etmiyorlar”

“İzzet Baysal'ın hayrına hürmet etmiyorlar” “İzzet Baysal'ın hayrına hürmet etmiyorlar”
A- A+

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde başta yabancı öğrenciler olmak üzere döner sermayedeki adaletsiz dağılımlar, Tıp Fakültesinin eğitim kalitesinin düşmesi gibi birçok sorun yaşandığına dikkat çeken CHP Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Polat, Üniversite Yönetimini eleştirdi.

Bolu Belediyesi Meclisi’nin önceki gün gerçekleşen oturumunda İzzet Baysal Tıp Fakültesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde yaşanan otopark sorununun gündeme gelmesi sonrası Polat, geçmişte de üniversitede görev yapmış bir doktor olarak bazı tespitlerde bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın geçmiş seçimlerde bir siyasi partinin adayında dolaştığını hatırlatan Ömer Polat, “Siyaset yapmadan ülkenin hiçbir tarafını düzeltmek mümkün değil. Bolu Belediye Meclisi de siyasi bir yerdir ve bizler de siyasi olarak seçilerek buralara geldik. Siyaseti seçilmişler yapacak. Ama seçim zamanı bir siyasi partinin adayının peşinde dolaştı bu atanmış Rektör” dedi.

Ardından da Üniversite ve özellikle Tıp Fakültesinde yaşanan sorunlar hakkında tespitlerde bulunan CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Ömer Polat; “Bizim hastane ile ilgili tasarrufumuz Bolu kentine dair olmalı. Orasını eğitim ve araştırma hastanesi dediler ama hizmet hastanesine düştü. Böyle olunca da eğitim kalitesi de son derece düştü. Orada park sorunu başta olmak üzere tüm sorunları Rektörlük isterse çözer. Üniversitemizde; nasıl bir sınava tabi olduğu belli olmadan, kimlerin kabul ettiği belli olmadan, hangi yeterlilik diplomasıyla geldiği belli olmadan okuyan bir sürü yabancı öğrenci var. Sadece Tıp Fakültesinde bir sınıfta 50 öğrenciden bahsediliyor. Dönemde zaten toplam öğrenci sayısı 200 alınıyor. Üniversitenin Yönetimi, İzzet Baysal’ın hayrına nasıl hürmet etmediğini ben kendi adıma görüyorum. Dolayısıyla sadece hastaların mağduriyetini gidermek noktasında oraya hemen park yapmak, çürük binanın sağını solunu sıvamaya benzer. Üniversite Yönetimi; Bolu şehrinin seçilmişleriyle paralel hareket edip, Bolu’nun sorunlarını görüşmesi gerekiyor. Üniversite baştan aşağıya sorun. Tercihini o şekille yapmış bir Rektörle de bu işin yürümeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler