Kötü kokuya o da isyan etti

Kötü kokuya o da isyan etti Kötü kokuya o da isyan etti
A- A+
Reklam

İlimizde son günlerde hemen hemen şehrin tüm mahallerinde baş gösteren ağır kokular nedeniyle büyük mağduriyet yaşandığını belirten İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler,  yetkilileri göreve davet etti. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan öncesi AK Partili Bolu Belediyesi’nin çalışmalarına duyduğu özlemi yayınladığı basın açıklamasıyla adeta dile getiren İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler; “Geçmiş yıllarda Bolu Belediyesi’ne bağlı sisleme araçlarıyla şehrin tüm cadde ve mahallelerine ‘lavanta kokusu’ salınımı yapılıyordu. Gerekirse aynı uygulama yeniden hayata geçirilmeli.” dedi.

Konu ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak Boluluları aşırı derecede özellikle geceleri rahatsız eden ağı kokunun tavuk gübresi dökülen tarlalara ve tavuk fabrikalarının buhar kapaklarının geceleri açmasından kaynaklı kokuların yayıldığını söyleyen Güler, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Geceleri gelen kokunun kaynağı ile ilgili mahalle sakinleri ile görüştüğünü belirten İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, “Halkımız kokunun tarlalara dökülen tavuk gübresinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Bazı vatandaşlarımız ise, yakın noktalarda bulunan tavuk fabrikalarının buhar kapaklarını açması sonucu koku yayıldığını iddia ediyor. Bolu Belediyesi’ne bağlı çöp alanından, Büyüksu deresinden de koku geldiğini söyleyenler var. ‘Tabiatın Kalbi’  diye adlandırdığımız şehrimizde bu denli rahatsız edici kokuların olması kabul edilemez bir gerçek. Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm birimlerin bu soruna çare bulması gerekmekte. Geçmiş yıllarda Bolu Belediyesi’ne bağlı sisleme araçlarıyla şehrin tüm cadde ve mahallelerine ‘lavanta kokusu’ salınımı yapılıyordu. Gerekirse aynı uygulama yeniden hayata geçirilmeli.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler