Köylerin çöplerinin toplanılmasına engel olmuşlar

Köylerin çöplerinin toplanılmasına engel olmuşlar Köylerin çöplerinin toplanılmasına engel olmuşlar
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi tarafından uzun yıllardır yürütülen merkeze yakın 59 köyün çöplerinin toplanırken diğer köylerin çöpünün toplanmamasının altında siyasi çekişme olduğu iddia edildi. Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Merkez İlçeye bağlı tüm köylerin çöpünün toplanması işine talip olduklarını fakat siyaseten zarar göreceklerini düşünenler tarafından bunun engellendiğini iddia etti.

Bolu Belediyesi Meclisinde alınan kararla; “Merkez İlçeye bağlı 59 köyün Katı atıklarının toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi işinin 01.01.20223 ve 31.12.2023 tarihleri arasında yürütülmesi amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile protokol yapmak ve imzalamak üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi”, oy birliği ile kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Merkez İlçenin tüm köylerinin çöp toplama işine talip olduklarını ve bunun engellendiğini söyledi.

Birilerinin köylerde Bolu Belediye Başkanlığının çöp araçlarının dolaşmasından rahatsız olduğunu belirten Başkan Özcan; “Özel İdare’nin sorumluluk sahasında olan 59 köyün çöpünü uzun yıllardır Belediye olarak biz topluyoruz. Hatta giden Valimiz, geri kalan köylerin de çöpünün toplanılması işinin bizim tarafımızdan yapılmasını teklif etmişti. Biz de bunu kabul etmiştik. Onlar uzak köy olmasına karşılık işin karşılığında alınacak paradan da ciddi miktarda indirim yapmıştık. Ama maalesef Özel İdare buna yanaşmadı. Gerekçeleri ise; Bolu Belediye Başkanlığının çöp araçlarının daha çok yerde görülmesi, siyaseten zarar verirmiş. Şimdi ben bu yetkiyi isteyeceğim sizden ve vereceğinizi de biliyorum. Ama o protokole de “Bu köylerin çöpü, Bolu Belediye Başkanlığı tarafından toplanmaktadır” ibaresini de yazdıracağım. Yazmıyorlarsa da alsınlar işi bizden. Köylerin çöplerini kendileri toplasınlar” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Yalanların sonu gelmez doğrular açıklanmayınca (1 yıl önce)
    O araçlar özel idarenin araçları zaten belediyenin değil belediye çöpü parası ile topluyor bedava değil çöp kamyonları çevre şehircilik bakanlığınca hibe edilmiş herkes bilirki hibe yapılan makinelere başka isim yazılamaz başkan zaten yalan söylüyor idarece böyle bir daytmada yapılmadı işi yapmak istemiyor birilerini suçluyor
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler