Mengen’de yine sel

Mengen’de yine sel Mengen’de yine sel
A- A+
Reklam

Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan yağışlar sonrası her yıl Mengen’de yaşanan sel ve taşkınlar, bu yılda yaşanıyor.

Dün yaşanan yağış sonrası Mengen ilçe merkezindeki derenin su seviyesini yükseltti, bazı evlerin giriş ve bodrum katları su bastı.

Öğle saatlerinde başlayan sağanağın ardından ilçeden geçen Türkbeyli Deresi'ndeki su seviyesi yükseldi. Belediye ekipleri, taşkın riski bulunan alanlarda iş makineleriyle çalışma yaptı. Türkbeyli Köprüsü'nün altında biriken moloz ve ağaçlar iş makineleriyle temizlendi.

Ayrıca dere kenarındaki bazı evlerin bahçeleri ile giriş ve bodrum katlarına su bastı, tarım arazileri etkilendi.

Başkan Bulut çözüm bulamadı

2014, 2021 ve 2022 yıllarında ciddi şekilde ilçede hasara neden olan seller sonrası tedbirlerin alındığı ümidiyle bir sonraki yıl aynı eziyeti çekmeyeceklerini ümit eden Mengen Halkı, ne yazık ki her yıl aynı sıkıntıyı yaşamaya devam ediyor.

DSİ’nin son 2021 ve 2022 yıllarında yaşanan seller sonrası ilçedeki dere yataklarında ciddi rehabilitasyon çalışması yaparken, ilçe merkezinde Mengen Belediyesi’ne ait kısımda ise problemler bir türlü çözülemiyor.

2014 yılında Belediye Başkanı olduktan sonra her yıl yaşanan seller sonrası yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve kameralara poz veren Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, sellerin önüne geçemiyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte kameralar karşısına geçerek destek sözü alan Turhan Bulut, geçtiğimizin yılın altında yaşanan yağışlara rağmen, dün ilçesinde sel ve taşkın yaşanmasına engel olamadı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler