Mezardan iskelet ve eşyalar çıktı

Mezardan iskelet ve eşyalar çıktı Mezardan iskelet ve eşyalar çıktı
A- A+
Reklam

Sümer Mahallesinde bir inşaatın bahçe duvarının temeli için iş makinesiyle çalışma yapıldığı sırada ortaya çıkan ve Müze Müdürlüğünün bahçesine getirilen lahit mezar, yetkililerce bugün açıldı.

Hatırlanacağı üzere kurtarma kazısıyla bulunduğu yerden çıkarılan mezarın Roma dönemine ait olduğu açıklanmıştı.

Lahdin mühürlü olan kapağının açılması için alınan izinle birlikte bugün Müze Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu müze bahçesinde, lahdin mühürleri kesildi. Vinç yardımıyla kapağı kaldırılan lahdin içindeki su, görevliler tarafından kontrollü şekilde boşaltıldı. Suyun boşaltılmasının ardından lahdin içine giren ekipler, aynı aileye ait olduğu değerlendirilen iki iskeletle karşılaştı. Kalan parçalar lahitten çıkarılarak, incelenmek üzere koruma altına alındı. Lahdin içerisinde incelemelerin devam edeceği öğrenildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler