Ne olur şaka de Başkan..!

Ne olur şaka de Başkan..! Ne olur şaka de Başkan..!
A- A+
Reklam

“Yeni Eğitim Öğretim Yılına Çok Daha Güçlü Şekilde Hazırız” sloganıyla 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı öncesi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, velilerden tepki aldı.

Bolu’da yeni eğitim öğretim yılı öncesi adeta bir okul kaosu yaşanırken, birçok okulda eğitimin mevcut binada mı yoksa başka bir okula taşınarak mı yapılacağı, okullarında eğitimin sabahtan akşama kadar mı? Yoksa ikili eğitim mi verileceğinin belirsizliği sürerken, Güner’in bu paylaşımı sonrası sitemizi arayan Veliler, şaka mı diye sordular.

Bolu’da şu an Kültür İlköğretim Okulu ve Kültür Ortaokulu yıkıldığı için burada okuyan öğrenciler ya Şehit Ozan Özen Ortaokuluna gitmek zorunda kaldılar ya da kayıtlarını başka okullara aldırma yoluna gittiler. Aynı binada üç okula eğitim vermek zorunda olduğu için de modern eğitimin temeli olan sabahtan akşama kadar eğitim sistemi yerine ise bu okulda zorunluluktan ikili eğitim veriliyor.

Ayrıca Bolu’da halen 17 okulda da güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu 17 okuldan 4’ünde güçlendirme çalışmalarının bittiği belirtilirken, diğer güçlendirmesi süren 13 okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tam bir eziyet yaşıyor.

Okulların iki yıllık pandemi sürecinde kapalı olmasını fırsata çeviremeyen Bolu Valiliği ve İl Özel İdaresi bu okullarda bu süreçte güçlendirme için gerekli ihaleleri yapamamalarının eziyetini öğrenciler, veliler ve öğretmenler çekiyor.

Bolu’nun en fazla nüfusa sahip olan mahallelerinde bulunan Sakarya İlkokulu, Sakarya Ortaokulu, 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu ve 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulunda iki yıldır devam eden güçlendirme çalışmaları tamamlanıp yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilemezken, bu okullarda da kaos tüm vahametiyle devam ediyor.

Öte yandan Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Ortaokulu’nun da bu yıl yıkılıp yıkılmayacağı belirsizliğini koruyor. Yoğun nüfusu bulunan Mahalledeki talebi karşılamak için sınıflardaki öğrenci sayılarını arttırmaya yoluna giden İdare, bu da yeterli gelmeyince geçtiğimiz yıl uyguladığı bodrumda açtığı derslik uygulamasına bu yıl da devam edeceği öğrenildi. Bu okulun istimlak ve kamulaştırma sorununu yetkililerin çözememesinin cezasını bu yıl da yine öğrenciler çekecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesi bu ve benzeri birçok problemler yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Veliler, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in “Yeni Eğitim Öğretim Yılına Çok Daha Güçlü Şekilde Hazırız” sloganlı paylaşımına tepki gösterdiler. 

Haber merkezimizi arayan bazı veliler tepkilerini; “Sayın Başkanın geçen yıl çıkan bir sosyal medya paylaşımında Kendi çocukları ile Milletvekili Arzu Aydın’ın yeğeninin aynı özel okulda okuduklarını gördük. İnsanın çocuğunu özel okulda okutması sonuçta tamamen maddi güce dayalı ve Allah daha çok versin Sayın Başkana, buna bir şey dediğimiz yok. Ama Sayın Başkan herhalde tüm okulları bu şekilde zannediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı ve biz hala çocuğumuzun hangi okulda okuyacağını, hangi sistemde eğitim göreceğini bilmiyoruz. Biz bu şekilde sıkıntı çekerken AK Parti Bolu İl Başkanı Sayın Suat Güner’in yaptığı bu paylaşımının şaka olmasını umuyoruz” diye tepki gösterdiler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Mustafa Demiröz (1 yıl önce)
    Teşkilatlar dersine çalışmıyor Gökhan bey siz onlardan daha iyi takip ediyorsunuz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler