Ölü balıkların arasında günlerce avlanmışlar

Ölü balıkların arasında günlerce avlanmışlar Ölü balıkların arasında günlerce avlanmışlar
A- A+
Reklam

Gölköy Baraj Gölünde 3 Ekim Pazartesi günü başlayan ASOF TÜRKİYE 2022 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması öncesi gölde başlayan sazan balığı ölümleri sonrası gözler Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’na çevrilirken, yarışma apar topar iptal edildi.

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü ve DSİ İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Gölköy’de yapılmaya başlayan ASOF TÜRKİYE 2022 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması’na gölde yaşanan balık ölümleri damgasını vurdu. 

Yuva Köyünde yaşanan su zehirlenmesini hala inceleyen ve tatmin eden bir sonucu Bolu Halkıyla paylaşamayan Bolu Valiliği konuya el atarak, yine inceleme başlattı. Aradan geçen 3 güne rağmen Bolu Valiliği tarafından yine tatmin edici bir açıklama yapılamazken, şehrin içme suyunu karşılayan Gölköy Barajındaki bu duruma Bolu Belediyesi de sessiz kalmayı tercih ediyor.

Yarışma adı altında 3 gün boyunca ölü balıkların arasında spor yaptığı iddiasında olan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Selçuk İnanç ise yarışmayı iptal ettiklerini açıkladı. 

İnanç; yaptığı açıklamada balık ölümlerinin 30 Eylül Cuma günü başladığını ama yoğun şekilde ölümlerin 1 Ekim Cumartesi günü yaşandığını söylerken, yaşanan bu balık ölümlerine rağmen neden 3 Ekim Pazartesi günü yarışmaya start verdiklerini açıklamadı.

5 Ekim Çarşamba günü yarışmayı sonlandırma kararı alan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu yetkililerinin bu kararı almalarında, balık ölümlerinin 3 Ekim Pazartesiden itibaren ulusal ve yerel basında yer almasının neden olduğu tahmin ediliyor.

İnanç’ın ifadelerine göre yarışma öncesi başlayan ve yarışma sırasında da 3 gün boyunca yaşanan balık ölümlerine, kıyıya vurmuş ölü balıklara rağmen yarışmaya devam etmelerinin ne kadar vicdani olduğu ise merak ediliyor.

Bolu Halkı, Bolu Valiliğinden yapılacak açıklamayı bekliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler