“Ömür boyu cehennemde yanacağım”

“Ömür boyu cehennemde yanacağım” “Ömür boyu cehennemde yanacağım”
A- A+

Hükümet tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanarak 21 Mayıs tarihinde yürürlüğe giren gecikme zammı ve gecikme faizi oranına, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi.

“Resmen faizcilik yapıyorum”

Hükümet tarafından faizcilik yaptırıldığını ve bunun da Kur’an’da cezasının cehennemden çıkmamak olarak bildirildiğini hatırlatan Başkan Özcan; “21 Mayıs’ta gecikme zammı ve gecikme faizi, %4.5 olarak belirlendi.  Yani bu %54 demek. Bizim revize edilmiş haliyle enflasyon hedefimiz de %38. Ama bize %54 gecikme faizi alacaksınız diyorlar. Şimdi Ben de Diyanet İşleri Başkanına haklı olarak soruyorum;  Bakara Suresi’nin 275’nci ayeti açık, faizcilik yapanlar asla cehennemden çıkamayacak diyor. Bu faiz oranı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanının imzasıyla yayınlanıyor ve Ben buna bağlıyım. Enflasyon %38 çıkacaksa, %16’lık fark var. Ben resmen faizcilik yapmış oluyorum. Hükümetin almış olduğu bu yüksek faiz kararından dolayı Ben niye ömür boyu cehennemde kalacağım. Öldüğümde sorgu yapılırken, “Ben, Ankara’da alınan kararları uyguladım” desem de o zaman da sorgu melekleri; “Sen Belediye Başkanlığına kendin aday olmadın mı, Seni zorla Belediye Başkanı yaptılar” demeyecekler mi?” dedi.

Diyanet İşleri Başkanında 3 sorusuna cevap istedi 

Bu duruma tepki göstererek hazırladığı 3 soruyu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yazılı olarak da göndererek, cevabını isteyeceğini söyleyen Başkan Tanju Özcan; “Ben Diyanet İşleri Başkanına şu soruları soruyorum; 1- Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden idaremizce uygulanmak zorunda olunan faiz haram mıdır, değil midir? 2- Kamu hizmetlerinden kaynaklanan alacaklara faiz uygulanması caiz midir? 3- Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden uygulanmak zorunda kalınan faiz sebebiyle dinimizce kesinlikle haram kılınan faizciliğe aracılık ettirilmiş olmuyor muyuz? Bakalım ne cevap gelecek” diye konuştu.

“Bolu için özel kararname çıkartsınlar”

Son olarak faiz almak istemediklerini ve Hükümet tarafından Bolu için özel kararname çıkartılmasını isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Alacaklarınız için Bolu’da faiz almayın diye Bolu için özel bir kararname çıksa ona razıyım. Rahmetli Erbakan Hoca haklıymış. Bu faiz sistemi dünyayı çürüttü. Ölünce beni yıkamanıza gerek yok. Nasıl olsa gedeceğimiz yer belli. Alacaksın faiz diyorlar, alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler