Önce bir kendi aranızda karar verseniz..!

Önce bir kendi aranızda karar verseniz..! Önce bir kendi aranızda karar verseniz..!
A- A+
Reklam

Mudurnu ilçesinde taş ve el işçiliği ile yapılan Dumlupınar Okulunda yapılan güçlendirme sonrası tarihi görüntüsünün yok edilerek hiç bir estetiği olamayan betonarme bir binaya dönüştürülmesini eleştirdiğimiz haber sonrası olumlu ve olumsuz tepkiler geldi.

Birçok vatandaş eski okulun yerine yapılan estetik yoksunu beton yapıyı eleştirirken, özellikle Mudurnu’daki AK Partili kurmaylar İl Özel İdaresi eliyle yapılan bu yapıyı savundular.

İl Genel Meclis Üyesi Salih Şener, icraatını savundu

Haberimizin altına yorum yapan AK Parti Mudurnu İl Genel Meclisi Üyesi Salih Şener; “Ne olmuş, ağaç mı kesilmiş, insan mı katledilmiş? Direksiz, kolunuz, taş duvar üzerine atılmış bir hasır binayı deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi katliam mı oluyor? Biz buraya geleceğimizin teminatları olan yavrularımızın emanet ediyoruz. Güzel oldu hem de çok güzel, gelip görebilirsiniz” ifadeleriyle haberimize tepki gösterdi. 

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni beton yığının yapılmasında katkısı olan İl Genel Meclisi Salih Şener'in eski okulun tarihi dokusunun yok edilişini bu sözlerle savundu. 

AK Parti Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin yağın da; “Osmanlı'dan kalma bir bina değil. Binanın tarihsel bir değeri yok. Kayıt altına alınmış bir resmi evrakı da yok. Sadece taş yığma bir yapı olması. Ayrıca taşların birleştirildiği harç ve sıva ömrü bitmiş, kolon kiriş bağlantısı hiç yok. İlçenin mimarisine uygun bir şekilde yapılarak yıkılmasının önüne geçildi” paylaşımında bulundu.

Ardından bir paylaşım daha yaparak haberimizin yalan olduğu iddiasında bulunan Yağın; “Yalan söylenmiş . Konunun aslını öğrenmek bu kadar zor olmamalı. Biz bu okul yıkılmasın diye çok mücadele verdik” dedi.

İlçenin mimarisine uygun yapılmış

Mudurnu Halkının tepkisine rağmen bu katliama imza atan, bugün aynı taşlar ve aynı el işçiliği ile yenisinin yapılmasının pek de mümkün olmadığı, bugün birileri için tarihi bir değer olarak görülmese de 40-50 yıl sonra gelecek nesillerin bizlerin emaneti olarak tarihi bir yapı olarak görecekleri Mudurnu İlkokulu ne yazık ki bugün eski resim karelerinde kaldı.

Yapılan yanlışı savunmak için en ilginç açıklama ise AK Parti Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin Yağın’dan geldi. Mudurnu’da tarihi dokuyla yapılan okulu eş değer tutan ve bunu da Mühendis edasıyla anlatan Yağın paylaşımında; “İlçenin mimarisine uygun bir şekilde yapılarak yıkılmasının önüne geçildi” demiş. Yeni yapılan beton yığını okulun ilçenin mimari dokusuna uygun mu değil mi, bu konudaki takdiri öncelikle Mudurnu Halkı sonra siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz. 

Kadın Kolları Başkanı tarihi koruyoruz diye müjde vermiş

Öte yandan AK Parti Mudurnu İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Cantürk Pekcan’ın Mart ayında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, bugün yapılan işi savunan Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin Yağın ve İl Genel Meclis Üyesi Salih Şener’in tam tersi ifadeleri içeriyor.

Dumlupınar ilkokulunun tarihi dokusunun korunması için ilçede duyulan endişeleri yok etmek adına açıklama yapan Cantürk, “tarihi dokuya göre restorasyon yapılacak” demiş. Hatta bu konuda destek veren Bolu Milletvekilleri, AK Parti Bolu İl Başkanı ve de bugün yapılan işi savunmak zorunda kalan İl Genel Meclis Üyesi Salih Şener’e de teşekkür eden AK Parti Mudurnu İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Cantürk Pekcan; 

DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULUMUZ TARİHİ DOKUYA GÖRE RESTARASYON YAPILACAK.

Mudurnu İlçemizin İnanç Turizmine ve Tarihi Dokusuna her zaman olduğu gibi, yine değer veriyoruz.

Bu kapsamda bugünde YIKIM KARARI YERİNE, tarihi dokusu korunarak DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULUMUZUN restorasyon yapılmasına karar verilmiştir.

Mudurnu İlçemize, Eğitim ve Öğretim Camiamıza hayırlı uğurlu olur İNŞALLAH.

Konunun en başından beri, okulumuzun yıkılmadan restorasyon yapılması konusunda desteklerini esirgemeyen İl Başkanımız Suat Güner, Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, İl Genel Meclisi Üyelerimiz Salih Şener ve Yusuf Mintaş ve emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum

Her şey Şirin ilçemiz MUDURNU için” sözleriyle Mudurnululara müjde vermiş.

Cantürk paylaşımında İlçe Başkanı Yağın’a teşekkür etmezken, yaptığımız araştırmada bunun iki nedeni olduğu iddialarına ulaştık. İlk olarak Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin Yağın’ın okulun bu haliyle yapılmasına baştan beri sıcak baktığı diğer nedeni ise AK Parti Mudurnu İlçe Teşkilatında yaşanan iç karışıklıklar olduğu iddialarına ulaştık. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler