Özcan hakkında karar bugün açıklanıyor

Özcan hakkında karar bugün açıklanıyor Özcan hakkında karar bugün açıklanıyor
A- A+
Reklam

Belediye Meclisi toplantısında yaşanan bir olayın ardından, cinsiyetçi yorum ve sözleri nedeniyle, “tedbirli” olarak ve “kesin ihraç” talebiyle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için bugün karar günü.

Göçmen karşıtı eylemleri, 6’lı masanın gizli ortağı olduğu iddia edilen HDP ile ilgili söylemleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı Adaylığı üzerinden yaptığı çıkışlarla sık sık CHP Genel Merkezi ile karşı karşıya gelen Başkan Özcan için karar 26 Eylül Pazartesi (bugün) verilecek.

Hatırlanacağı üzere; CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için kararın 22 Ağustos tarihinde verileceği ilan edilmiş, o gün yapılan toplantı sonrası ise kararın açıklanması 26 Eylül tarihine ertelenmişti.

Hatırlanacağı üzere bu süreçte Tanju Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etmiş ama reddedilmişti. Ardından da sürpriz bir şekilde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner ve adı en güçlü Cumhurbaşkanı adayları arasında anılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara’da görüşmüş, bu ziyaretler de siyasi kulislerde ihraç sonrasına hazırlık olarak yorumlanmıştı. Özcan’ın daveti üzerine Bolu’ya gelen Akşener’in kürsüden, Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine söylediği sözler ise günlerce ulusal basında yer bulmuştu.

Karar ihraç olsa bile her ne olursa olsa başka partiye geçmeyeceğini her platformda ilan eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettikten sonra kendisini ziyaret eden yakın dostu Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından da ağız fermuarı hediye edilmişti. 

Ağustos ayından bu yana parti içi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik en ufak eleştirisel açıklama yapmayarak, “ağız fermuarının” etkisini gösteren Tanju Özcan, kendini de aşarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek mesajlarını sosyal medya hesaplarından da yayınlamayı ihmal etmemişti.

Son olarak; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz?” çağrısına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım” mesajıyla karşılık vermişti.

Adil yarınlar için Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yanında ise Kılıçdaroğlu’nun durup durmayacağı ise Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bugün verilecek kararla ortaya çıkacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler