Rauf Denktaş Bulvarı

Rauf Denktaş Bulvarı Rauf Denktaş Bulvarı
A- A+
Reklam

Kıbrıs Türklerinin Lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Rauf Denktaş’ın isminin Bolu’da önemli bir yerde yaşatılmasını teklif eden asker kökenli Derneklerin talebine oy birliği ile cevap veren Bolu Belediyesi Meclisi, Kılıçaslan Mahallesindeki 155 nolu Bulvarın adını, “Rauf Denktaş Bulvarı” olarak değiştirdi.

Bolu Belediyesi Meclisi toplantısında Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar ve Muharip Gaziler Derneklerini temsilen konuşan Emekli Yarbay Ahmet Şerafettin Yamaner; Bolu’da önemli bir yere Kıbrıs Türklerinin Lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Rauf Denktaş’ın isminin verilmesini istedi.

Rauf Denktaş büyük bir Türk karamanı olduğunu vurgulayarak Meclisteki konuşmasına başlayan Yamaner; “Bolu’da da çok sayıda Kıbrıs Gazimiz var. Asker kökenli Dernekler olarak Bolu’da da O’nun isminin önemli yer verilmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar ve Muharip Gaziler Derneklerini temsilen konuşan Emekli Yarbay Ahmet Şerafettin Yamaner’in bu anlamlı teklifini oy birliği ile kabul eden Bolu Belediyesi Meclisi Kılıçaslan Mahallesinde bulunan 155 nolu sokağın adının, “Rauf Denktaş Bulvarı” olarak değiştirdi.

Bulvara Rauf Denktaş’ın görkemli bir kaidesi de Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından yaptırılarak hediye edilecek.

Emekli Yarbay Ahmet Şerafettin Yamaner ayrıca yakın dostları olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTTC Meclis Başkanını da kaidenin açılış töreni için Bolu’ya davet edeceğini söyledi.

Kalıcı Konutların girişindeki göbekten sola dönüldüğünde başlayarak Şehirlerarası Terminale kadar uzanan Bulvarın adı, “Rauf Denktaş Bulvarı” oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler