“Sizin gibi yetenekli muhalefete bayılıyorum”

“Sizin gibi yetenekli muhalefete bayılıyorum” “Sizin gibi yetenekli muhalefete bayılıyorum”
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclis Salonunda Başkanlık Divanı ve kürsü dışında mikrofon sisteminin bulunmaması ve özellikle muhalefetin oturduğu sıralardan yaptıkları konuşmaların duyulmaması, Bolu belediyesi Meclisinin yine gündem maddesi oldu.

2019 yılı seçimleri sonrası Meclisin ilk oturumundan itibaren solona ses sistemi kurulması talebinde bulunduklarını belirten AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Oturak, muhalefetin sesinin duyulmaması için bu haklı talebin karşılanmadığı iddiasında bulundu.

“Yapamıyorsanız, kurmaya biz talibiz”

Oturak konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “2019 yılından bu yana her Meclis toplantısında, Meclis Salonuna mikrofon sistemi kurulması için talepte bulunmaktayız. 3,5 yıldır Meclis Salonuna neden mikrofon sistemi kurulmamaktadır. Bolu Halkı internetten Meclis çalışmalarını izlerken sadece Başkanın sesini duymakta, Muhalefetin sesi duyulmamaktadır. Taleplerimiz 3.5 yıldır cevap bulamamıştır. Bolu Belediyesi meclisinde kullanılmak üzere ne zaman mikrofon sistemi kurulacaktır. Kurulmama sebebi, Halkın temsilcilerinin sesini duyurmamak mıdır? Bolu Belediyesi’nin ses sistemini kuracak bütçesi yok mudur? Eğer Bolu Belediyesi bu sistemi kurmaya maddi ve teknik açıdan yetersiz kalıyorsa Bizler, bu sistemini kurmaya talibiz” dedi. 

“Vatandaş sizi duysa da ne çektiğimi anlasalar”

Salondaki bu sorunun sorumlusunun kendisinin olmadığını ve bunun tek suçlusunun geçmiş dönem AK Parti Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise; “Bu Meclis Salonunu Ben, yapmadım. Bu Salon kurulurken acaba neden bu sistemi yapmamışlar? Alt yapısı neden hazırlanmamış? Bu sorunun asıl muhatabının eski Başkan olduğunu düşünüyorum. Eski Başkan da sizin siyasi akrabanız. O niye yapmamış? Bu sistemi kuramamamızın teknik sebepleri var. Burada esaslı bir tadilat yapılması gerekiyor. Ayrıca telsiz mikrofonlar da kurulması lazım ve bunlar kablosuz. Belediyemize benzer ürünler sattığınız için siz daha iyi bilirsiniz. O da kontrol edilemiyor veya kontrolü çok zor sistem. Ekrandan bunları benim kontrol ederek, mikrofonu açıp kapatabilmem gerekiyor. Temel esaslı bir tadilat yapmamız gerekiyor ve bu da çok maliyetli. Yani astarı yüzünü geçiyor” sözleriyle açıklık getirdi.

Muhalefetin sesini kısmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını da özellikle vurgulayan Başkan Özcan, tam tersine vatandaş tarafından muhalefetin konuştuklarının duyulmasını en çok kendisinin istediğini iddia etti. Başkan Tanju Özcan; “Yoksa muhalefetin sesini kısmak, bizim kitabımızda yazmaz. Biz muhalefeti severiz. Hele sizin gibi yetenekli arkadaşlardan oluşan muhalefete Ben zaten bayılıyorum. Keşke vatandaş sizin her dediğinizi duysa da benim neler çektiğimi anlasalar. İnanın bundan benim kadar mutlu olacak biri çıkmaz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler