Sata sata bitiremedi

Sata sata bitiremedi Sata sata bitiremedi
A- A+
Reklam

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu Belediyesine kazandırdığı arsaları satarak, Bolu Belediyesi ve Belediyeye ait şirketlerin yaşadığı ekonomik krizi aşmaya çalışan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dün Bolu’nun gözbebeği iki arsayı daha sattı.

Bolu Belediyesinden daha önce Belediyeye ait Bolu Bel San. Tic. ve A.Ş.’ne devri yapılan Eski Terminalin bulunduğu D-100 kenarındaki 13 bin 295 metrekare arsa ile Karayollarının boşalttığı Paşaköy yolu üzerindeki 10 bin 239 metrekare arsa dün yapılan ihaleyle satıldı.

Kat karşılığı satılan yerlerde yapılan inşaatlardan %60 yüklenici, %40’ını da Belediye şirketine vermek karşılığında 20 milyon lira muhammen bedelle açık arttırma yapılan ihaleye Kalamış Yapı isimli tek firma katıldı. Tek firmanın katılmasına, yeterli rekabet ortamının oluşmamasına karşılık yine ihale yapıldı ve iki arsaya Kalamış Yapı %60+%40 oranlarının yanında 6 taksitte ödenmek şartıyla 30 milyon lira son teklifi verdi. İhalenin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Arsalar değerinin altında satıldı iddiaları

Bolu’da oluşturulabilecek ortaklık yapılarıyla çok daha karlı oranlarla yine arsaların Bolulu yatırımcılarda kalma şansı varken tek firmanın katıldığı ihalenin yapılmasına tepkiler de gecikmedi.

Emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren işin uzmanları ile yaptığımız görümlerde iki arsanın da değerinin altında satıldığı iddia edilirken, yaptıkları hesaplarda da ilginç rakamlar ortaya çıktı.

Emsal değeri 2,4 olan Eski Terminalin bulunduğu D-100 kenarındaki 13 bin 295 metrekare arsaya 31 bin 908 metrekare, emsal değeri 3 olan Karayollarının boşalttığı Paşaköy yolu üzerindeki 10 bin 239 metrekare arsanın da 31 bin metrekare inşaat alanı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu iki arsaya yapılacak binaların tamamının ticari olduğuna da dikkat çektiler.

İki arsaya 18’er katlı olarak yapılacak binaların satışından ise bugün ki rayiç bedellere göre Bolu Belediyesine ait Bolu Bel Şirketi 600 milyon lira civarında gelir elde edecek.

Daha önceden de Karacasu yolundaki ve Dağkent’te D-100 kenarındaki arsalarının yanında çok sayıda arsayı satan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ortada Bolu Belediyesi tarafından bitirilmiş bir eser olmamasına karşılık, Belediyenin ekonomik anlamda bu denli sıkıntı yaşamasına ise bir anlam verilemiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ekrem (1 yıl önce)
    Bu haber diger gazete ve haber sitelerinde neden yok
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler