Savaş Başkan’a bir şartla destek olurum..!

Savaş Başkan’a bir şartla destek olurum..! Savaş Başkan’a bir şartla destek olurum..!
A- A+

Boluspor Kulübü olağanüstü kongresi öncesi Başkan adaylığını açıklayan tek isim olan iş insanı Soner Çavuşoğlu, basın toplantısı düzenledi.

9 Temmuz Salı günü yapılacak olan kongre öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, yatırım ve projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulunda yer alacak hiçbir ismin katılmadığı toplantıda bunun nedeni sorulduğunda Çavuşoğlu, tecrübelerine dayanarak böyle bir yol izlediğini söyledi.

Üreten ve gelir sağlayan bir Boluspor oluşturacaklarını yenileyen Çavuşoğlu, soru cevap bölümündeyse çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“5 yılın sonunda Boluspor'un UEFA'da oynayacağını da iddia ediyorum”

Boluspor için önümüzdeki birkaç yılın sancılı geçeceğini öngören Çavuşoğlu; “Daha sonraki yıllarda ben eminim, siz de göreceksiniz 5 yıllık bir yatırım süreci olacak. Bir 5 yılın sonunda Boluspor kesinlikle ve kesinlikle kasasında parası olan, üretimi olan ve gelirleri olan bir kulüp olacak. Bu 5 yıl sürecinde de ilk 3 yılı yatırımlar ve planlamayla geçecek. Ama 5 yılın sonunda ben şunun sözünü veriyorum; Boluspor Süper Lig'de olacak. Küçük hedefimiz yok. 5 yılın sonunda Boluspor'un UEFA'da oynayacağını da iddia ediyorum. Bunu da herkes bilsin” dedi.

“Yalçın Hoca için 9 transfer yaptık”

Geçtiğimiz sezon ilk yarıda Boluspor’un ligde kalmasının kesinleşmesine rağmen ara transfer döneminde 9 futbolcu alınmasını eleştiren Başkan Adayı Çavuşoğlu; “Şimdi bu geçtiğimiz sezona baktığımızda, Boluspor'un ligde kalacağı 1. devrede belliydi. Devre arası hocanın isteğiyle 9 transfer yapıldı. 9 oyuncudan ancak 1 ya da 2'sinden verim alındı diğerleri boşuna yapılmış oldu. Boluspor neden yaptı bu transferleri? Play off için. Boluspor'un hedefi play off oynamak olamaz. Boluspor'un hedefi çok daha büyük olmalı. Play off oynamak için alınan oyuncuların maliyeti yaklaşık 50 milyon TL  oldu Boluspor'a. Yalçın Hoca için transfer yapıldı. Hadi Yalçın Hoca Iğdır’a gitti, bu 9 futbolcudan hangisini alır? Çok yanlış oldu. Benim futbol aklım geçen sene o 50 milyon lirayı kulüpte tutardı. Benim futbol aklım geçen sene ilk yarıda ligde kalmayı garantilenmişken Yalçın Hoca istedi diye popülist davranılarak 9 futbolcu almazdı. Niye play off oynamak için. Bizim için play off bir hedef olamaz. Bu kime yaramıştır? Yalçın Hocaya yaramıştır ve Iğdır spora yüksek bir rakama imza atmıştır” dedi.

“Şirketleşmesi, kayyuma gitmesinden daha şerefsizce”

Boluspor'un şirketleşmesine karşı olduğunu ve kayyuma gitmenin Boluspor açısından daha şerefli olduğunu iddia eden Başkan adayı Soner Çavuşoğlu; “Boluspor'un son zamanlardaki en büyük yatırımı olması gereken ve birçok yöneticilerin de birleştiği konu şirketleşme. Ben şirketleşmeye şu anda hiç sıcak bakmıyorum. Bizim yönetimimizde şirketleşme olayı ancak Boluspor'un gelirleri olduktan sonra bu işi planlamaya alacağız. Bugün çok üzülerek bakıyoruz ki bütün çaba, gayret bir şahsa şirketleşip önü temizlenip Boluspor'un teslim edilmesi. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Borcu için, alacaklar için Boluspor'un bir şahsa satılması. Ben bunu asla yaptırmayacağım. Elimden gelen her şeyi yapacağım birilerine verilmemesi için, peşkeş çekilmemesi için. Bu net. Boluspor'un şu anda 200 milyon TL borcu var. Biz bu borcu kapatmak için gideceğiz bir şahsa bu şirketi yani maalesef Bolu'yu satacağız. Bolu'yu seven, Boluspor'u seven kim olursa olsun buna karşı çıkacağını ümit ediyorum. Ben birinin alacakları var diye, kulübün borcu var diye bu Kulübü birilerine sattırmam. Boluspor dernek olarak kalacak. Gelirleri olduğu zaman şirket olacak. Bolusporumuz bizde kalsın” diye konuştu.

“Eski borçların hiçbiri beni ilgilendirmez”

Mevcut Başkan Savaş Abak ile adaylık açıklamasının öncesi veya sonrasında bir görüşme gerçekleştirip, gerçekleştirmediği sorulan Çavuşoğlu; “Başkanlığa adaylığımı koyduktan sonra mevcut Yönetimle görüşmedim. Burada şöyle yanlış bir algı var. Boluspor Başkanlığına aday olduğun zaman; bir borç var ve yeni gelecek başkan bu borcu kapatacak şeklinde anlaşılıyor. Öyle bir şey yok. Bir Fenerbahçe Başkanı, Beşiktaş Başkanı 7-8 milyar borçları var ve bunlar gidip de bu borcu şöyle öderiz, böyle öderiz, yapılandırırız diyen var mı hiç? Yok. Çünkü bu saçma olur. Mevcut Yönetimin bu parasını almak onların da doğal hakkıdır. Ben onu bilmem. Şu kadarını bağışlıyorum, bu kadarını alacağım der Ben onu bilmem. Eski borçların hiçbiri beni ilgilendirmez. Boluspor’un borcu nedir diye bakmadım. Aşağı yukarı biliyoruz ve Savaş Başkan’ın sözüne de itibar ediyoruz. Buna rağmen opsiyonlu beklemediğimiz borçlar çıkarsa bunu kendi cebimizden de öderiz. Kimseye de ben bunu ödedim, parasını da istiyorum demem. Mevcut yönetim alacaklarına karşı Boluspor’un gelirlerine el koyarsa biz buna da hazırlıklıyız. Koyabilir. O, onun sorunu. Borcu istediği gibi alabilir. Oradan para gelmese de biz bunu tolere edebiliriz” sözlerini kullandı.

“Abdullah Başkan Boluspor’a büyük kötülükler yaptı”

Abdullah Abat döneminin ibra edilmediği ve bu dönemle ilgili süren yasal sürecin hatırlatıldığı Çavuşoğlu bu konu hakkında da; “Abdullah Başkan Boluspor’a çok büyük kötülükler yaptı. Temlik koyması ve her şeyi kilitlemesi hoş olmadı. Onun dönemiyle ilgili ibra edilmemesi sonrası başlayan mahkeme süreci devam ediyor. Boluspor’da bu mahkemeyi yüzde yüz kazanır. Anlatılanlar, duyduklarımıza göre şuan Abdullah Abat’ın Boluspor’a borcu var. Bununla ilgili yasal süreç devam ediyor. Eski Başkan temlik koymuş. Alacakları bitmiş. Hala Abdullah Abat’a para geliyor oradan o aktarıyor Kulübe parayı. Çok ayıp. Böyle şeyler şık olmuyor” diye konuştu.

Teknik Direktör yerli olacak

Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığı ve Boluspor’da Teknik direktörlük belirsizliği olduğu hatırlatılan Boluspor Kulübü Başkan Adayı Soner Çavuşoğlu; “Bolu dışından asla Hoca getirmeyeceğim. Mevcuttaki arkadaşlarımızdan faydalanacağız. İsmail Taviş’i, Müfit’i, Ali’si, Cüneyt’i, Hakkı’sı, Saffet’i, Yılmaz’ı hepsinden faydalanacağız. Bunların planlamasını yaptık ama görevlendirme yapmadık. Gelen Hocaların buradaki Hocalardan ne üstünlüğü var? Bence yok. Bolu için onlar da taşın altına elini sokacaklardır” ifadelerini kullandı.

“Savaş Başkan aday olursa, desteklerim”

Son olarak kongre öncesi Boluspor Başkanı Savaş Abak’ın destek bulması nedeniyle yeniden aday olmaya karar vermesi durumunda nasıl bir tavır sergileyecekleri sorulan Başkan Adayı Soner Çavuşoğlu, şirketleşmeye gitmemesi şartıyla, aday olması halinde Savaş Abak’a destekleyeceğini açıkladı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler