Seben'de ilk fabrika heyecanı

Seben'de ilk fabrika heyecanı Seben'de ilk fabrika heyecanı
A- A+
Reklam

Seben ilçesinde faaliyete girecek ilk fabrika olması nedeniyle ilçede heyecanla karşılanan tesiste sona yaklaşıldı. 

Endüstriyel atıktan, türetilmiş yakıt üretilecek olan 2 bin metrekare kapalı alanı olan Atık Geri Kazanım Tesisi yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

Tesiste makine ekipman kurulum ve montaj işlemlerinin sürdüğünü açıklayan Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Seben’in ilk fabrikasının ilçe Halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 5 yıllık süreç içerisinde ilçeye istihdam sağlayacak bir tesisin kazandırılmasında katkısı olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kavak, ilçede yatırım yapmak isteyen her müteşebbisin en büyük destekçisi olacağını söyledi.

Risc Enerji Madencilik Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Seben’de 4,5 milyon liralık yatırımla kurulan tesiste atıktan, türetilmiş yakıt üretileceğini belirten Kavak; “Tesiste yılda 36 bin ton Endüstriyel Atıktan (kumaş, mobilya ve buna benzer atıklardan, Türetilmiş Yakıt (ATY) üretilmesi hedefleniyor. Risc Enerji Madencilik Çevre Yönetimi isimli Şirket tarafından endüstriyel kumaş, mobilya kumaş atıkları fabrikalardan alınarak, Seben’deki Atık Geri Kazanım Tesisinde ayrıştırılıp, preslenip Ankara bölgesindeki çimento fabrikalarında katı yakıt olarak kullanılacak” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Yüksel (4 ay önce)
    BU ayıklardan çıkacak olan çöpler ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler